Vážne obavy o mladého slovenského hokejistu: Rázne a nečakané rozhodnutie!

Obrovské obavy o mladého slovenského hokejového útočníka! Po vážnom zranení z majstrovstiev sveta juniorov vo Švédsku stále nehrá a najnovšie ...
  • Zdroj: SITA/AP

Obrovské obavy o mladého slovenského hokejového útočníka! Po vážnom zranení z majstrovstiev sveta juniorov vo Švédsku stále nehrá a najnovšie prekvapil ráznym a nečakaným rozhodnutím. Čo sa to deje?

FOTOGALÉRIA: Alex Čiernik

Jeho kariéra začala stúpať raketovým tempom. Slovenský útočník Alex Čiernik bol minulý rok draftovaný do NHL, keď si ho v 4. kole vybral tím Philadelphia Flyers. Skvelé výkony predvádzal v nováčikovskom aj hlavnom kempe "letcov" a predpovedali mu sľubnú budúcnosť. Tieto prognózy napĺňal v druhej najvyššej švédskej súťaži Allsvenskan, kde patril medzi najlepších hráčov Västerviks - nazbieral 13 bodov v 24 zápasoch, čo je na hráča v jeho veku fantastický výsledok.

Pavol Regenda (v tmavom) v súboji.
Regenda zažil víťaznú premiéru po povolaní do NHL Zobraziť článok

Prišiel však zlom, keď sa na majstrovstvách sveta do 20 rokov vo Švédsku vážne zranil. Stihol nastúpiť len v troch stretnutiach a nasledovala dlhšia pauza. Veľké obavy vyvolala skutočnosť, že krátko pred turnajom mal otras mozgu. V prípade, že by sa mu stalo niečo podobné, môže to mať pre profesionálneho hokejistu vážne následky.

 

 

Nedávno sa síce vrátil späť do hry, v zostave Västerviksu je znovu od 16. februára, ale všetkých šesť zápasov od návratu jeho tím prehral. 19-ročný mladík prechádza veľmi náročným obdobím a pravdepodobne to vyústilo do jeho rozhodnutia stiahnuť sa zo sociálnych sietí. "Rozhodol som sa dať si pauzu od sociálnych sietí, vyčistiť si hlavu a sústrediť sa na seba. Cením si všetku podporu a pomoc od mojich blízkych priateľov a rodiny počas obdobia, ktoré pre mňa nebolo najľahšie," oznámil Alex Čiernik na instagrame svoje rázne rozhodnutie.

Celý odkaz Alexa Čiernika nájdete v našej galérii TU!

Zostáva len veriť, že sa čím skôr dá zdravotne do poriadku a dostane šancu naplniť svoj potenciál. Inšpiráciou by mu mohol byť krajan Martin Pospíšil, ktorý sa dokázal po piatich otrasoch mozgu dostať až do NHL.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});