Škandál zmieta futbalovou ligou: Banská Bystrica zúri, chce to riešiť súdne!

Slovenskou najvyššou futbalovou súťažou zmieta škandál! Banská Bystrica sa nedostala do TOP 6 a po kľúčovom zápase proti Košiciam zúri ...
  • Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Slovenskou najvyššou futbalovou súťažou zmieta škandál! Banská Bystrica sa nedostala do TOP 6 a po kľúčovom zápase proti Košiciam zúri na rozhodcu aj na ligu. Veci chce riešiť súdne!

FOTOGALÉRIA: Banská Bystrica - Košice

Veľký rozruch v slovenskej najvyššej futbalovej súťaži! Banská Bystrica je nespokojná s výkonom rozhodcu Bálinta Kišša v záverečnom vystúpení základnej časti proti Košiciam. Zvažuje podniknúť právne kroky, informuje o tom Denník Šport.

Bystrica vyhrávala na domácej pôde s Košicami 1:0 a mierila za postupom do TOP 6 (skupina o titul). No v 82. minúte hosťujúci Kristi Qose vyrovnal na konečných 1:1. Ak by Bystrica zvíťazila, skončila by na konečnom 5. mieste a hrala by v skupine o titul, namiesto toho obsadila len 8. miesto. Niet divu, že v klube doslova zúria!

Jakub sa do leta upísal lídrovi druhej ligy z Komárna.
Futbalový útočník Sylvestr sa po 14 rokoch vrátil domov: Útek z vojny do boja o prvú ligu! Zobraziť článok

Gólovej akcii hosťujúcich Košíc podľa Bystričanov predchádzal faul na Jakuba Považanca. Okrem toho sa Banskej Bystrici nepáčili ani ďalšie verdikty arbitra Kišša. "Vyčítame rozhodcovi neuznaný gól Róberta Polievku v prvom polčase za stavu 1:0, ďalej neodpískanú penaltu v druhom polčase po ruke košického obrancu v šestnástke a faul Košičana pred vyrovnávajúcim gólom na 1:1. Takisto zvažujeme právne riešenie celej situácie z dôvodu športovej, finančnej a marketingovej ujmy,“ vyhlásil predseda predstavenstva Banskej Bystrice Peter Krnáč pre Denník Šport.

Banská Bystrica je nahnevaná nielen na rozhodcu Kišša, ale aj na vedenie ligy. Podľa Krnáča chýbal v takom dôležitom zápase na štadióne systém VAR. "Keď nastala takáto situácia pri rovnosti bodov, na všetkých štyroch rozhodujúcich zápasoch mal byť videoarbiter. Je to veľké zlyhanie vedenia a riadenia ligy."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});