Líder Popradu Svitana: Pašeka máme, chceme aj Dzurillu!

Na staré kolená sa dočkal krásneho úspechu, ale na ten najväčší stále čaká! Reč je o lídrovi popradského tímu Patrikovi Svitanovi (35), ...
  • Zdroj: hk poprad

Na staré kolená sa dočkal krásneho úspechu, ale na ten najväčší stále čaká! Reč je o lídrovi popradského tímu Patrikovi Svitanovi (35), ktorý sa so spoluhráčmi stal prvýkrát v samostatnej ére víťazom základnej časti.

FOTOGALÉRIA: Patrik Svitana

Hoci do konca základnej časti ostáva odohrať v piatok ešte posledné kolo, hokejistov Popradu už z líderskej pozície nikto nezosadí. Kamzíci majú na čele tabuľky štvorbodový náskok pred Michalovcami a v kabíne panuje absolútna spokojnosť.

„Je to skvelé, že sme dokázala vyhrať základnú časť. V posledných týždňoch sme naozaj predvádzali výborné výkony a celému tímu patrí pochvaľa. Po nevydarenej minulej sezóne je to pre nás veľké zadosťučinenie,“ povedal na úvod pre Nový Čas dlhoročný líder mužstva, útočník Patrik Svitana. Na otázku či po triumfe vo Zvolene prebehla aj oslava, odvetil: „Nie, až po poslednom kole niečo menšie urobíme. Nie je však čas na veľké oslavy, pretože najdôležitejšia časť ročníka je pred nami.“

Tomáš Záborský je veľkou ofenzívnou oporou Popradu.
Poprad s historickým prvenstvom v ZČ, dva hetriky v Trenčíne Zobraziť článok

Svitana zažil v minulosti v drese Popradu dve finálové prehry, celkovo Kamzíci trikrát neuspeli v boji o zlato a radi by konečne získali vytúžený historický titul. „To je náš cieľ. Máme Pohár Dušana Pašeka, ale my chceme trofej Vladimíra Dzurillu. Musíme sa však dobre pripraviť na play-off, lebo mužstvá sú vyrovnané a bude to veľmi ťažké. Urobíme však preto maximum. Ako rodený Popradčan veľmi túžim získať pre materský klub majstrovskú trofej,“ dodal Svitana.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});