Hororové zranenie Chevrierovej na atletických MS: Po reve od bolesti má olympijský sen

Prekvapenia, parádne výkony, rekordy, no aj jedno hororové zranenie priniesol halový svetový šampionát v atletike, ktorý hostil Glasgow.
  • Zdroj: SITA/AP

Prekvapenia, parádne výkony, rekordy, no aj jedno hororové zranenie priniesol halový svetový šampionát v atletike, ktorý hostil Glasgow.

To zranenie sa udialo v skoku o žrdi žien a počuli ho nielen diváci v hľadisku, ale aj pri televíznych obrazovkách, hoci kamery sa záberom naň usilovne vyhýbali. Od bolesti revala Francúzka Margot Chevrierová (24), ktorá utrpela otvorenú zlomeninu členka.

FOTOGALÉRIA: Margot Chevrierová

Francúzke sa druhý pokus na výške 465 cm nevydaril a zle dopadla ľavou nohou na šikmú hranu doskočiska, pričom si celou váhou tela zlomila členok, z ktorého vykukla kosť. Následne sa prepadla do tzv. šuplíka, kam skokanky a skokani umiestňujú žrď, kde ju kriesili záchranári. To trvalo dlho, lebo Margot zjavne utrpela šok pri pohľade na svoje zranenie.

Rodáčku z Nice odviezli do nemocnice, odkiaľ poslala na svojom instagramovom profile fotografiu, ako leží s obviazanou nohou, a pridala informáciu, že na letnej olympiáde v Paríži chce skákať. V pondelok po operácii odkázala do sveta toto: „Budem úprimná, je to ťažké zranenie na nepríjemnom mieste. Čaká ma dlhá cesta. Ale mám päť mesiacov na to, aby som sa postavila na nohy, znova začala skákať a kvalifikovala sa do Paríža.“

Sympatická Francúzka je označovaná za medailovú nádej krajiny, ktorá usporadúva letnú olympiádu. No po tomto zranení najmä tí, ktorí to videli, pochybujú, že si v súťaži pod piatimi kruhmi zaskáče. „Žrdkársky kolega Thibaut Collet (24) mi povedal, že mám zobrať motorovú pílu a prekonať všetky prekážky alebo niečo také. Bola som totiž na škótskom morfiu, tak som veľmi nevnímala,“ pripojila s úsmevom Chevrierová. Ak sa po takomto zranení dostane do Paríža, bude to nepochybne jeden z najsilnejších príbehov letnej olympiády.

Na 60 m bude mať Volko 52 súperov. Jeho čas je 21. najlepší v tomto roku.
Slovenskí atléti sú po MS v Glasgowe znechutení: Podávame sťažnosť! Zobraziť článok

Výsledky Slovákov na HMS

60 m mužov (49 štartujúcich): 13. Ján Volko 6,60 s (v rozbehu 6,59 s - slovenský výkon roka)

60 m žien (53): 37. Viktória Forsterová 7,35 s, 38. Monika Weigertová 7,35 s

60 m prek. (41): 14. Forsterová 8,04 s (slovenský výkon roka), 20. Stanislava Škvarková 8,16 s (v rozbehu dosiahla sezónne maximum 8,11 s)

4 x 400 m (8): 7. Slovensko (Šimon Bujna, Patrik Dömötör, Miroslav Marček, Mário Hanic) 3:09,21 min. (rekord SR)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});