Nové detaily o stave Shiffrinovej: Jej tím rieši vážnu dilemu!

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa po zranení kolena vráti do súťažného kolotoča na podujatí Svetového pohára vo švédskom Are (9.-10. ...
  • Zdroj: SITA/AP

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa po zranení kolena vráti do súťažného kolotoča na podujatí Svetového pohára vo švédskom Are (9.-10. marca).

FOTOGALÉRIA: Mikaela Shiffrinová

Päťnásobná celková víťazka Svetového pohára utrpela zranenie koncom januára v zjazde v Cortine d'Ampezzo. Vyšetrenia ukázali, že neprišlo k vážnejšiemu poškodeniu väzov, napriek tomu vynechala viacero pretekov.

Jej absenciu využila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá predstihla Američanku a na čele celkového poradia SP má 1594 bodov. V boji o veľký glóbus vedie pred druhou Federicou Brignoneovou z Talianska (1268 b), Shiffrinová je tretia so stratou 256 b na Gutovú-Behramiovú.

Dvadsaťosemročná Američanka naďalej vedie poradie slalomu so 630 bodmi pred Slovenskou Petrou Vlhovou (505), ktorú však vyradilo do konca sezóny zranenie kolena. Tretia v poradí je Nemka Lena Dürrová, ktorá má 442 bodov a ako jediná môže prekaziť Shiffrinovej radosť z malého glóbusu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});