TOTO by ste od Valábika nečakali: Hráči z Ruska? Takto by rozhodol na mieste Šatana

Čas sa neúprosne kráti. Slovenský zväz ľadového hokeja musí do niekoľkých týždňov prísť s definitívou ohľadom účasti hráčov z KHL na ...
  • Zdroj: TASR/koláž

Čas sa neúprosne kráti. Slovenský zväz ľadového hokeja musí do niekoľkých týždňov prísť s definitívou ohľadom účasti hráčov z KHL na blížiacom sa svetovom šampionáte.

FOTOGALÉRIA: Boris Valábik

Verejnosť sa pri búrlivej téme rozdeľuje na dve polovice. Už pred učinením samotného rozhodnutia je jasné, že vlne kritiky sa riadiaci orgán tunajšieho hokeja nevyhne. „Zväz robí, čo môže, aby nenahneval päťdesiat percent ľudí. To je však nemožné. Vôbec nezvidím Šatanovi a ľuďom okolo. Na Slovensku jednoducho dobré rozhodnutie pre všetkých ľudí nespravia,“ hovoril bývalý reprezentačný obranca Boris Valábik v obsiahlom rozhovore pre televíziu Postoj.

Svetový šampionát sa tento rok bude konať u našich západných susedov. Oficiálny štart je naplánovaný na 10. máj. Verdikt SZĽH teda musí padnúť skôr ako do dvoch mesiacov. „Pre mňa je toto rozhodnutie ako leukoplast, ktorý treba čo najskôr strhnúť. Detailom sa už treba venovať čo najmenej. Každý má svoj názor vytesaný do kameňa a ani tieto moje slová nikomu názor nezmenia,“ myslí si expert, analytik a komentátor.

Majstrovstvá sveta hostí česká Praha a Ostrava. Slovenskí fanúšikovia budú mať dejisko veľkého podujatia doslova na skok. Zúčastniť sa šampionátu blízko hraníc je veľkým lákadlom aj pre samotných hráčov. „Vlani si zväz urobil domácu úlohu, keď obvolal chalanov v KHL a zistil, že v danej situácii nemajú náladu reprezentovať. Potom vydal stanovisko, že reprezentovať nebudú. Tento rok je to zložitejšie, lebo do Ostravy bude chcieť ísť viacero hráčov,“ predostiera svoj pohľad 38-ročný rodák z Nitry.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});