Pavol Gašpar si želá skorý verdikt o hráčoch z KHL na MS: Nech je rozhodnutie akékoľvek, budem ho rešpektovať

Nerozumiem týmto hrátkam, ktoré len zvyšujú napätie, hovorí komentátor Pavol Gašpar k účasti hráčov z KHL na šampionáte...
  • Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Nerozumiem týmto hrátkam, ktoré len zvyšujú napätie, hovorí komentátor Pavol Gašpar k účasti hráčov z KHL na šampionáte...

Aj napriek tomu že Pavol Gašpar v súčasnosti nekomentuje slovenskú hokejovú extraligu, citlivo vníma reálie, ktoré v klubovom hokeji na Slovensku rezonujú. Jednou z nich je počet legionárov v jednotlivých tímoch a s ním spojený fakt, že medzi tridsiatimi najproduktívnejšími hráčmi súťaže sú iba dvaja Slováci.

„Toto je jav, na ktorý by som chcel upozorniť. Na jednej strane môžeme pochváliť kluby za ich čoraz lepší skauting, ale na druhej strane je to príšerné vysvedčenie pre slovenský hokej. Nepamätám si, že by sme niekedy mali v top 30 dvoch slovenských chalanov. S tým sa jednoducho nemôžeme uspokojiť a už v žiadnom prípade to nemôžeme považovať za výkladnú skriňu slovenského hokeja,“ poukázal na problém Pavol Gašpar, ktorý odkomentoval stovky duelov najvyššej slovenskej súťaži.

Prezident FIFA Gianni Infantino.
Rázne nie vylúčeniam vo futbale: FIFA dala červenú modrej! Zobraziť článok

V diskusii s komentátorom takmer všetkých z posledných dvadsiatich svetových šampionátov v hokeji sa hovorilo aj o téme, ktorá má v spoločnosti výrazný polarizačný rozmer. Štart hráčov z Kontinentálnej hokejovej ligy na MS.

Bohužiaľ, asi to dopadne podobne ako minulý rok. To ‚bohužiaľ‘ hovorím nie preto, že tí hráči z KHL nehrali na MS, to ‚bohužiaľ‘ hovorím preto, že ja jednoducho čakám od zväzu jeden jasný a principiálny postoj, ktorý už v tejto chvíli mal byť. Vlani sme sa dočkali vajatavého vyjadrenia, v štýle ‚aby bol pokoj na prípravu, hádam, možno, by aj bolo lepšie, keby aj tí hráči nešli‘. Ja nechápem na čo čakáme. Nerozumiem týmto hrátkám, ktoré len zvyšujú napätie. Nech už je to rozhodnutie akékoľvek, ja ho budem rešpektovať. Potom sa samozrejme môžeme baviť o tom, aké to bude mať dopady. Nech sa pre mňa z mňa zväz vysloví aj za účasť tých hráčov na MS, ale opakujem, ja chcem jasné stanovisko, aby sme vedeli aký postoj ma druhý najväčší zväz na Slovensku.  V neposlednom rade je to inštitúcia, ktorá je financovaná minimálne z polovice z verejných zdrojov. Nerozumiem teda akým právom sa zadržiava to vyjadrenie do poslednej možnej chvíle. Čim ďalej odsúvame toto rozhodnutie, tým výraznejší vplyv to bude mať na národný tím,“ skonštatoval Gašpar.

Tréner Barcelony Xavi Hernandez.
Legendárny Xavi: Najväčší talent španielskeho futbalu je... Zobraziť článok

Odporúčame z TIVI.sk
 
});