Začal tam, kde skončil: Verstappen ovládol úvodné preteky sezóny

Holanďan Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Bahrajnu, prvých pretekoch F1 v sezóne 2024.

Holanďan Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Bahrajnu, prvých pretekoch F1 v sezóne 2024.

Fotogaléria

Trojnásobný majster sveta triumfoval spôsobom štart-cieľ, druhý prišiel do cieľa jeho tímový kolega Mexičan Sergio Perez. Na pódiu ich doplnil Španiel Carlos Sainz na Ferrari.

Verstappen zúročil svoju 33. pole position v kariére a dosiahol 55. víťazstvo. Vydarený víkend zakončil aj ziskom bonusového bodu za najrýchlejšie kolo.
Bahrajn si v roku 2024 pripomína 20. výročie od prvej Veľkej ceny, ktorá sa v Sachíre konala v roku 2004. Odvtedy sa v tejto krajine uskutočnili preteky F1 v každom roku s výnimkou sezóny 2011.

Kedysi svetová kulturistka je teraz úspešnou pornoherečkou.
Bývalá svetová kulturistka zmenila prácu: Nahé fotky jej zarábajú milióny! Zobraziť článok

Prvé podujatie sezóny malo pokojný štart, Leclerc sa nedostal k útoku na Verstappena. Hülkenberg si už v prvom kole poškodil monopost a krátko na to musel absolvovať dlhú zastávku v boxoch. V treťom kole sa dostal Russell cez Leclerca na priebežnú druhú priečku.

V 10. kole sa preteky takmer skončili pre Sargeanta, ktorý vyšiel mimo trate a vyzeralo to na problémy s monopostom, ale napokon pokračoval. Onedlho predviedli vzájomný súboj jazdci Ferrari, po ktorom bol spokojnejší Sainz na štvrtej priečke. Leclerca od úvodu trápili problémy s monopostom, do vysielačky odkázal, že "pri brzdení ho ťahá do strany," ale pokračoval v pretekoch.

Verstappen prvýkrát zašiel do boxov v 18. kole, bez problémov prezul a vrátil sa na prvé miesto. Holanďan mal na čele suverénny náskok, za neho sa prebojoval Perez. V 32. kole mali technický problém mechanici v tíme Kick Sauber počas prezúvania Bottasa, ktorý strávil v boxoch vyše 50 sekúnd a po návrate na trať bol s veľkým odstupom na predposlednom 19. mieste.

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan.
Saganova úprimná spoveď: Šance na olympiádu sú nulové! Zobraziť článok

Leclerc sa držal na 5. mieste za Russellom, ktorý v 46. kole spravil chybu, keď neudržal monopost na trati a Monačan sa posunul tesne za pódiom. Túto pozíciu si udržal až do konca, zmena nenastala ani na prvých troch priečkach.

V sezóne 2024 je na programe 24 Veľkých cien F1. Aj nasledujúce preteky sa uskutočnia v sobotu, konkrétne 9. marca v Saudskej Arábii.

Na snímke zľava brankár Zvolena Jake Kupsky, Carter Turnbull (Banská Bystrica) a Branislav Kubka (Zvolen) počas 9. kola hokejovej Tipos extraligy HKM Zvolen – HC '05 Banská Bystrica 13. októbra 2023 vo Zvolene.
Útočníci sa len chytali za hlavu: Neuveriteľný zákrok v Tipos extralige! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});