Saganova úprimná spoveď: Šance na olympiádu sú nulové!

Jedným z hlavných cieľov Petra Sagana v aktuálnej sezóne je vybojovať si olympijskú miestenku v cross country na športový sviatok v Paríži.

Jedným z hlavných cieľov Petra Sagana v aktuálnej sezóne je vybojovať si olympijskú miestenku v cross country na športový sviatok v Paríži.

Fotogaléria

Trojnásobný majster sveta si však sám uvedomuje, že to nebude nič ľahké: „Bude to veľmi ťažké. Šance sú pravdepodobne nulové, ale uvidíme,“ povedal Peter Sagan, ktorý musel nedávno podstúpiť operáciu kvôli srdcovým problémom.

Pre 34-ročného cyklistu však môže byť nádejou udelenie voľnej karty, ktorú však Komisia Medzinárodného olympijského výboru často udeľuje rozvojovým krajinám s cieľom zvýšiť na podujatí ich zastúpenie.

Saganove ciele skomplikovali aj nedávne zdravotné problémy, keď mu v cieli horských pretekov v Španielsku opakovane namerali tepovú frekvenciu vyššiu ako 200 úderov za minútu.

Slovenskému tourminátorovi tak museli do tela voperovať senzor, ktorý pravidelne monitoruje jeho srdcovú činnosť. „Všetko je pod kontrolou, čoskoro sa vrátim na bicykel,“ vyjadril sa Sagan po operácii prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Na snímke zľava brankár Zvolena Jake Kupsky, Carter Turnbull (Banská Bystrica) a Branislav Kubka (Zvolen) počas 9. kola hokejovej Tipos extraligy HKM Zvolen – HC '05 Banská Bystrica 13. októbra 2023 vo Zvolene.
Útočníci sa len chytali za hlavu: Neuveriteľný zákrok v Tipos extralige! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});