Famózny Hagara prepisoval históriu: Z MS si odnáša cenný kov

Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara získal na juniorských majstrovstvách sveta v Tchaj-pej bronzovú medailu. Zlatý v súťaži sólistov ...
  • Zdroj: tasr

Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara získal na juniorských majstrovstvách sveta v Tchaj-pej bronzovú medailu. Zlatý v súťaži sólistov bol Kórejčan Minkyu Seo, druhý skončil Japonec Rio Nakata.

Sedemnásťročný Slovák dostal v krátkom programe od rozhodcov známku 78,02, ktorá bola jeho osobným maximom a zaradila ho do okruhu adeptov na cenný kov. Vo voľnej jazde si Hagara tretiu priečku udržal a zlepšil svoj dosiaľ najlepší výsledok z MSJ. Tým bolo 14. miesto, ktoré obsadil na vlaňajšom šampionáte v kanadskom Calgary.

Striebornú medailu ukazoval s hrdosťou.
Slovensko v ňom má veľký prísľub: Hagara ide v stopách velikánov! Zobraziť článok

O tri týždne sa Hagara predstaví na MS v Montreale (20.-24. marca), ktorými uzavrie úspešnú sezónu. V rámci nej získal v decembri bronzovú medailu na juniorskej Grand Prix v čínskom Pekingu a na januárových ME v litovskom Kaunase obsadil 11. priečku.

krasokorčuľovanie - MSJ v Tchaj-pej
muži: 1. Minkyu Seo (Kór. rep.) 230,65, 2. Rio Nakata (Jap.) 229,31, 3. Adam HAGARA (SR) 225,61, 4. Šunsuke Nakamura (Jap.) 215,46, 5. Francois Pitot (Fr.) 214,95, 6. Jaekeun Lee (Kór. rep.) 212,22
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk