Hašek nechce vidieť najlepšiu ligu sveta v Česku: NHL robí obrovskú reklamu na vojnu...

Opäť sa rozhodol reagovať! Dominik Hašek nepodporuje zápasy NHL v Prahe...

Opäť sa rozhodol reagovať! Dominik Hašek nepodporuje zápasy NHL v Prahe...

Fotogaléria

Dve legendy, dva názory. Dominik Hašek sa dostal do sporu s Patrikom Eliášom. Kým bývalý hráč New Jersey prejavil radosť a pochválil sa, že strávi s nimi ich celý pražský pobyt, brankárska ikona Buffala Dominik Hašek vidieť najlepší svetový hokej nechce. "Urobím všetko pre to, aby sa u nás NHL nehrala. Táto súťaž necháva vo svojich zápasoch ďalej nastupovať Rusov, čím robí obrovskú reklamu na vojnu," povedal podľa portálu Šport24.sk legendárny brankár. Dvojzápas medzi Buffalom a New Jarsey by sa mali odohrať v hlavnom meste našich susedov v októbri.

 Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák.
Chaos okolo brankára Jara Haláka: Príde vôbec do Slovana?! Zobraziť článok

Hviezdou NHL je aj Rus Alexander Ovečkin, ktorý reagoval na Dominika Hašeka. "Jeho prehlásenia ma príliš nezaujímajú. Kluby NHL si vyberajú hráčov podľa schopností a toho, čo daní hokejisti vedia a nie podľa národnosti," povedal skúsený útočník.

Prezident SFZ Ján Kováčik bilancoval uplynulý rok.
Veľká novinka zo SFZ! Všetky tímy z najvyššej súťaže budú mať béčko: Ďalšia reorganizácia?! Zobraziť článok

Hašek odôvodňuje názor, prečo je proti hráčom ruskej národnosti v najlepšej lige sveta. "V NHL reprezentuje svoju krajinu, je reklamou na Rusko. A tým, že NHL Ovečkinovi a jeho krajanom umožňuje hrať, robí reklamu Rusku. Za každú sezónu takejto reklamy je NHL povinná zaplatiť Ukrajine dve až štyri miliardy amerických dolárov," povedal Dominik Hašek pred niekoľkými mesiacmi pre MatchTV.

Bývalý český reprezentant následne na sociálnej sieti X doplnil svoje vyjadrenie: "Ovečkin je občanom štátu, ktorý zahájil imperialistickú vojnu proti slobodnej Ukrajine. Rusko zabíja a mrzačí na Ukrajine státisíce ľudí a pácha tam zločiny vrátane genocídy na ukrajinských deťoch. NHL je preto zodpovedná za smrť mnohých ukrajinských ľudí a mnohých ruských vojakov, a bude musieť za zaplatiť.“

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});