Zaujímavá štatistika: V čom dominuje naša najvyššia futbalová súťaž? Prekvapivé čísla!

Portál Football Observatory prináša zaujímavé štatistiky zo svetových trávnikov. V tohto-týždňovom príspevku zverejnil rebríček, v ktorom ...

Portál Football Observatory prináša zaujímavé štatistiky zo svetových trávnikov. V tohto-týždňovom príspevku zverejnil rebríček, v ktorom svieti na prvom mieste Niké liga.

Fotogaléria

Týždeň čo týždeň zverejňuje football-observatory.com zaujímavé štúdie. V najnovšie vydanie sa venovalo rozhodcom. Skúmaný bol priemerný odpísaných faulov, počet žltých či červených kariet, ale i nastavený čas.

Údaje sú za uplynulý (od 20.2.2023 - 20.2.2024). Prvenstvo v priemernom počte žltých kariet na zápas má na svojom konte Campeonato Uruguayo (Uruguay) - 6,07 ŽK na zápas, najnenej sa "žltilo" v Japonsku (2. liga) - 2,73 ŽK na zápas. 

Prezident SFZ Ján Kováčik bilancoval uplynulý rok.
Veľká novinka zo SFZ! Všetky tímy z najvyššej súťaže budú mať béčko: Ďalšia reorganizácia?! Zobraziť článok

Červenú kartu vidia najčastejšie v Bolívii (1. liga) - 0,61 ČK na zápas, naopak rozhodcovia vylučujú najmenej v Japonsku (2. liga) - 0,1 ČK na zápas.

V holandskej Eredivisie sa píska najmenej faulov (19,96 faulu na zápas), naopak najčastejšie sa hra z dôvodu nedovoleného zákroku prerušuje v Brazílii (2. liga) - 30,34 faulu na zápas.

Dominik Hašek je proti vstupu ruských hokejistov na územie Česka.
Hašek nechce vidieť najlepšiu ligu sveta v Česku: NHL robí obrovskú reklamu na vojnu... Zobraziť článok

Čo sa týka údajov o nastavenom čase, najdlhšie sa hrá v arabskom svete - Katar, Saudská Arábia dominujú s priemerným nastaveným časom 13:48-49 min. Najkratšie zápasy sú na SLOVENSKU, kde rozhodcovia nastavili v priemere na jeden zápas len 5:58 minúty.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});