Slová ruskej krasokorčuliarky o kontaminovanej torte nezabrali: Hitparáda trápnych výhovoriek

Svet dopingu je plný lží, poloprávd a často až trápnych výhovoriek. Prichytení športovci sa uchyľujú k vyhláseniam, ktoré prekvapujú ...

Svet dopingu je plný lží, poloprávd a často až trápnych výhovoriek. Prichytení športovci sa uchyľujú k vyhláseniam, ktoré prekvapujú svojou naivnou trápnosťou.

Fotogaléria

Rebríček neuveriteľných výhovoriek vedie cyklista Tyler Hamilton, ktorý argumentoval cudzími bunkami brata-dvojčaťa, ktorý zomrel ešte pred jeho narodením. Tejto výhovorke statočne konkuruje tá, s ktorou sa bránila mladá ruská krasokorčuliarka Kamila Valijevová, ktorá sa vytasila kontaminovanou jahodovou tortou.

Športový arbitrážny súd (CAS) potvrdil štvorročný trest za doping ruskej krasokorčuliarke Kamile Valijevovej, ktorá na ZOH 2022 v Pekingu pomohla Rusku k triumfu v tímovej súťaži. O deň neskôr sa objavili informácie o jej pozitívnom dopingovom teste na trimetazidín, látku používanú na liečbu angíny, ale zakázanú pre športovcov.

Valijevová sa bránila tým, že zjedla tortu, do ktorej spadol liek jej starého otca. „V dôkazoch je príliš veľa nedostatkov a príliš veľa nezodpovedaných otázok, aby porota mohla akceptovať toto vysvetlenie,“ píše sa v správe CAS.

Valijevovej výhovorka otriasla rebríčkom doterajších najtrápnejších výhovoriek dopingových hriešnikov. Na prvú priečku síce nemá, ale na stupne sa dostala. Predsa len argument Američana usvedčeného z krvného dopingu na Vuelte 2004 o cudzích bunkách v jeho krvi z mŕtveho brata-dvojčaťa ostane ešte dlho č. 1!

Fanúšikovia Slovana pochodovali ulicami Bratislavy.
Hralo sa len 6 minút: Najslávnejšie slovenské derby museli prerušiť! Zobraziť článok

Záhadný „niekto“

Trápnych výhovoriek však svet počul už veru veľa. Najčastejšie sa zakázané látky objavujú záhadne v nápojoch prichytených. „Niekto mi to nasypal do ovocnej šťavy,“ tvrdila švajčiarska tenistka Martina Hingisová po zverejnení pozitívneho testu na kokaín.

„Niekto“ sa postaral aj o doping nemeckého cyklistu Jana Ullricha: „Na diskotéke mi strčili do ruky dve pilulky. Neviem, čo to bolo, ale vďaka svojej hlúposti som ich prehltol.“

Kedysi svetová kulturistka je teraz úspešnou pornoherečkou.
Bývalá svetová kulturistka zmenila prácu: Nahé fotky jej zarábajú milióny! Zobraziť článok

Aj mama!

Dodávateľom dopingu bola aj vlastná mama! Bonbóny kontaminované kokaínom poslala matka z Peru talianskemu cyklistovi Gilbertovi Simonimu. Keď vybuchol druhýkrát, na vine bol tentoraz čaj od tety. Britský šprintér Linford Christie, istú dobu aj svetový rekordér, sa prejedol avokádom tak, že sa v jeho tele našlo toľko rastového hormónu nandrolon, že by musel zjesť tonu avokáda!

Hormóny sa hľadali v hovädzine, ale aj v sexe s manželkou! Americký šprintér Denis Mitchell sa bránil slovami: „Vypil som päť pív a štyrikrát sme sa s manželkou milovali.“ Preto mu namerali zvýšenú hladinu testosterónu.

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan.
Saganova úprimná spoveď: Šance na olympiádu sú nulové! Zobraziť článok

Istý čas bola najsmiešnejšou výhovorkou zubná pasta. Prezentoval sa ňou olympijský víťaz na 5 000 m z Barcelony 1992 Dieter Baumann, ktorý tvrdil, že „niekto“ mu dal do nej nandrolon. Následné policajné vyšetrovanie nič nepreukázalo.

Zábavný bol aj vybuchnutý mamin inhalátor, z ktorého sa dotyčný nadýchal, či liek psa-astmatika, ale aj horiace splodiny motora. Všetky sa zrodili v rámci hesla luhárov: zapierať, zapierať, zapierať.

Hitparáda dopingových výhovoriek podľa NČ

1. Tyler Hamilton. (USA, cyklistika) Nainfikovalo ma dvojča v matkinej maternici. 

2. Dieter Baumann. (Nemecko, atletika) Čistil som si zuby pastou, v ktorej bol nandrolon.

3. Kamila Valijevová. (Rusko, krasokorčulovanie) Može za to jahodová torta kontaminovaná liekom starého otca.

4. Richard Gasquet. (Francúzsko, tenis) Je za tým francúzsky bozk od sfetovanej čašníčky v Miami.

5. Gilberto Simoni. (Taliansko, cyklistika) Kokaín obsahovali bonbóny od mamy.

6. Justin Gatlin. (USA, atletika) Testosterón sa mi dostal do tela masážnym krémom.

Zľava Marek Hrivík, Šimon Nemec, Oliver Okuliar, asisitent trénera Andrej Podkonický, tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Prieskum o účasti Slovákov z KHL na MS: Aký názor zastávajú ľudia? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});