Americkej lyžiarskej hviezde sa kráti čas na boj o veľký glóbus: Bolesť bráni Shiffrinovej v návrate

Stále má bolesti. Mikaela Shiffrinová (28) pomaly, ale iste mení svoje plány. Vyzerá to tak, že svoj comeback plánovaný na Åre, bude ...
  • Zdroj: SITA/AP

Stále má bolesti. Mikaela Shiffrinová (28) pomaly, ale iste mení svoje plány. Vyzerá to tak, že svoj comeback plánovaný na Åre, bude musieť odložiť?

FOTOGALÉRIA: Mikaela Shiffrinová

Musí si však sledovať aj čas, ktorý jej rozhodne nehrá do karát. Shiffrinová sa zranila ešte v závere januára v talianskej Cortine d´Ampezzo a chýbať bude aj počas tohto víkendu v nórskom Kvitfjelli, preto má Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (32) otvorenú cestu za celkovým prvenstvom v hodnotení Svetového pohára, v ktorom aktuálne vedie pred Shiffrinovou o 205 bodov. Od pádu v Cortine si Mikaela dáva pauzu a návrat na svahy ohlásila do švédskeho Åre (9. -10. marca), kde sú na programe technické disciplíny.

„Tento tréning bol ťažký," uviedla vo štvrtok večer na Instagrame 95-násobná víťazka Svetového pohára a dodala: „Mám bolesti, čo nie je prekvapením. V tejto chvíli by som nemala byť bez bolesti.Tak to proste je."

Bolesť by ešte prekonať dokázala, trápi ju skôr nedostatok času. „Åre už nie je ďaleko. Trochu to cítim. Robíme to najlepšie, čo môžeme, aby som ďalšie preteky neodložila,“ pokračovala Michaela, ktorá si kráti čas hrou na klavíri. „V našom bytovom dome je našťastie klavír. To je dobré pre dušu. Takže konečne môžem trénovať pesničku, ktorú chcem naučiť už vyše roka,“ dodala rodáčka z Aspenu a prezradila, že ide o pieseň „Pretty“ od nórskej popovej speváčky Astrid S.

Mikaela maródi spolu s priateľom Alexom Kildem.
Shiffrinovej priateľ 44 dní po zranení všetkých prekvapil: Neuveriteľný posun! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk