Bojoval o život, bol v kóme: Škriniarov spoluhráč sa vracia na trávnik

Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch! Futbalový brankár Paris St. Germain Sergio Rico (30) utrpel vlani vážne zranenie hlavy po ...
  • Zdroj: Northfoto

Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch! Futbalový brankár Paris St. Germain Sergio Rico (30) utrpel vlani vážne zranenie hlavy po páde z koňa, ktorý ho do nej na zemi ešte aj kopol. Španiel si zlomil krčný stavec a mal otras mozgu. Bol takmer mesiac v kóme.

FOTOGALÉRIA: Sergio Rico

Lekári bojovali niekoľko dní o jeho život. Spočiatku kategoricky vylúčili možný návrat na zelené trávniky. Teraz to vyzerá inak. Rico po prepustení z nemocnice začal druhý život. „Mozog je funkčný. Po nehode som schudol 20 kilogramov. Po odchode z nemocnice som videl fotografie. Vyzeral som ako špáradlo,“ povedal v rozhovore pre rádio COPE.

Slovenský futbalista Vladimír Weiss ml..
Ďalšia krutá rana pre Slovan: Pokuta za výtržnosti a trest pre Weissa Zobraziť článok

Po traumatickej udalosti všetko nasvedčuje tomu, že spoluhráč Milana Škriniara z Parku princov sa čoskoro zapojí do tréningu s plnou záťažou. Podľa portálu The Athletic sa Španiel nedávno podrobil testom a výsledky boli veľmi uspokojivé.

Niekdajší dlhoročný kapitán Dunajskej Stredy Zsolt Kalmár.
Bývalá ikona DAC Zsolt Kalmár smúti: Bolestivá rana... Zobraziť článok

„Mám pocit, že sa moje telo celkom zotavilo. Jediné, na čo myslím, je návrat na ihrisko. Lekári mi povedali, že nevidia žiadne kontraindikácie, aby som začal s tréningom.“

Ricovi sa v PSG skončí v lete zmluva. Jeho hráčom je od roku 2020. Jednu sezónu strávil na hosťovaní v RCD Mallorca. Predtým chytal v londýnskom Fulhame a šesť rokov v FC Sevilla, s ktorou trikrát vyhral Európsku ligu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});