Drsný odkaz pre Slafkovského: Musíš sa naučiť držať hubu!

Päť vylúčení v dvoch zápasov je skutočne veľa! Na margo toho dostáva Juraj Slafkovský veľmi rázne odporúčanie od zámorského experta a ...
  • Zdroj: TASR/AP

Päť vylúčení v dvoch zápasov je skutočne veľa! Na margo toho dostáva Juraj Slafkovský veľmi rázne odporúčanie od zámorského experta a odborníka na dianie v Montreale Canadiens.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Juraj Slafkovský sa blysol v stretnutí proti Floride parádnym gólovým zásahom hneď po buly len 0,7 sekundy pred koncom druhej tretiny. Pred týmto duelom sa však v zámorí intenzívne riešila jeho nedisciplinovanosť, nakoľko v štyroch predošlých zápasoch nazbieral až päť dvojminútových trestov!

Zámorský expert Jonathan Bernier z Journal de Montreal odporúča Slafkovskému, aby menej "hučal" do rozhodcov a krotil svoje emócie. Pretože práve to môže byť dôvodom jeho častých vylúčení. "Napredovanie a rozvoj v NHL nie je len o zlepšení korčuľovania, získaní sebadôvery, rýchlejších rozhodnutiach a vylepšovaní defenzívnej hry, ale aj o tom, že sa naučíte držať hubu," posiela slovenskému útočníkovi odkaz.

Samotný Slafkovský si uvedomuje, že musí zmeniť svoje reakcie voči rozhodcom. "Asi sa príliš rozprávam s rozhodcami. To je určite časť problému, Keď dostanem trest, musím byť milší. Nemal by som toľko kričať," sypala si popol na hlavu draftová jednotka z roku 2022.

Slovenský útočník Canadiens Juraj Slafkovský oslavuje gól so striedačkou
Fantastický Slafkovský: Zavesil necelú sekundu pred klaksónom! Zobraziť článok

Podobný problém mal v minulosti Slafkovského spoluhráč Brendan Gallagher. Za svoje výlevy bol terčom rozhodcov, ktorí na neho poľovali a bol často vylučovaný. Vekom sa však upokojil a ako veteránovi mu rozhodcovia odpustia viac než mladému hráčovi.

"Rozhodcovia budú trpezlivejší s veteránom, ktorý je emotívny. S mladými hráčmi to bude o niečo menej. Je to súčasť učenia,“ reagoval tréner Habs Martin St.Louis. "Ale Juraj reaguje ako každý 19-ročný hráč. V tejto oblasti sa bude naďalej stabilizovať. Je to jemná línia, je to hra emócií," berie to kouč Canadiens ako súčasť procesu.

St.Louis ale dal jasne najavo, že podobné prehrešky Slafkovskému tolerovať nebude. V zápase proti Arizone po druhom vylúčení Slováka za nebezpečnú hru vysokou hokejkou v útočnom pásme neváhal a v jednom striedaní ho posadil na striedačku. "Je to hrozné. V posledných dvoch domácich zápasoch som dostal päť trestov. Je to zložité. Nechcem ublížiť svojmu tímu. Tečie z toho pot, keďže som v poslednom čase dostal príliš veľa trestov," reaguje Slafkovský.

Z piatich trestov boli dva za vysokú hokejku, jeden za hákovanie a dva za držanie. Teda tri vylúčenia za fauly hokejkou. "Možno by som mal viac držať hokejku na ľade," zamýšľa sa slovenský reprezentant.

Tréner Slovenska Craig Ramsay.
Ramsaymu sa črtá na MS tím snov: V hre sú zvučné posily z NHL a Ruska! Zobraziť článok

5 trestov Slafkovského

21. februára proti Buffalu

- hákovanie

- držanie

- držanie

27. februára proti Arizone

- nebezpečná hra vysokou hokejkou

- nebezpečná hra vysokou hokejkou

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});