Slovenská bežecká štafeta uzavrela zaujímavú stávku: Budú piť whisky alebo kofolu?

Od dnes do nedele sa v najväčšom škótskom meste uskutočnia 19. halové majstrovstvá sveta (HMS) v atletike, na ktorých bude mať Slovensko ...
  • Zdroj: fb/atletikasvk

Od dnes do nedele sa v najväčšom škótskom meste uskutočnia 19. halové majstrovstvá sveta (HMS) v atletike, na ktorých bude mať Slovensko svoju najväčšiu výpravu. Väčšinu v nej tvoria členovia bežeckej štafety na 4 x 400 m, ktorí sa zaujímavo motivovali. Buď budú po šampionáte piť tvrdý alkohol, alebo obľúbený nealkoholický nápoj.

FOTOGALÉRIA: Atletika

Slovensko bude reprezentovať deväť atlétov, pričom ide výlučne o bežcov. Ako prvý sa predstaví už dnes šprintér Ján Volko (27), ktorý má na Glasgow príjemné spomienky, keďže si tam v roku 2019 vybojoval zlato na európskom šampionáte pod strechou. Ako posledná vstúpi do boja v nedeľu naša mužská štafeta na 4 x 400 m. A práve ona má najväčšie šance dosiahnuť najlepší výsledok.

Dvojnásobná motivácia

Získať jedno umiestnenie v elitnej osmičke a ďalšie dve semifinálové, to je cieľ slovenskej výpravy na HMS. „Myslím si, že je to v našich silách. Na prvý pohľad k tomu má najbližšie štafeta, ale verím, že chalani zabojujú aj o postup do 6-členného finále, pretože v tejto disciplíne nič nie je nemožné. Bude to dôležité aj s výhľadom na účasť na letných majstrovstvách Európy v Ríme. Majú teda dvojnásobnú motiváciu,“ povedal pre zväzový web koordinátor slovenskej reprezentácie Jozef Repčík. Na štafetu je nominovaných päť bežcov - Matej Baluch, Šimon Bujna, Patrik Dömötör, Mário Hanic, Miroslav Marček. Z nich sa až priamo na mieste určí štvorica, ktorá pobeží.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});