V semifinále Slovenského pohára si zahrajú i policajt, vojak, telocvikár a úradník: Lipanom pomohol k postupu aj kňaz

Senzácia je na svete! Futbalisti treťoligového ŠK Odeva Lipany zvíťazili vo štvrťfi nále Slovnaft Cupu nad prvoligovým MFK Skalica po ...
  • Zdroj: fb/skodevalipany

Senzácia je na svete! Futbalisti treťoligového ŠK Odeva Lipany zvíťazili vo štvrťfi nále Slovnaft Cupu nad prvoligovým MFK Skalica po bezgólovej remíze 5:3 v penaltovom rozstrele a postarali sa o najväčší úspech v histórii klubu. Na celý tím čaká odmena, no trúfajú si ísť ešte ďalej.

FOTOGALÉRIA: ŠK Odeva Lipany

Záhoráci boli v úvodnom štvrťfinále národného pohára obrovským favoritom, ale stroskotali na odhodlaných domácich, s ktorými hral aj náročný terén. Paradoxne, Lipanci počas zimy trénovali v hale, keďže nemali k dispozícii umelú trávu, no aj v týchto podmienkach sa dokázali pripraviť na úvodný zápas jarnej časti, v ktorom dosiahli historický výsledok.

PLÁNUJÚ DOVOLENKU

Pred zápasom prišiel do kabíny Lipian miestny kňaz, ktorý sa mal hráčom prihovoriť. „Matúš Poremba (38) je brat nášho hráča Braňa. Je odchovancom nášho klubu a donedávna aj aktívne hrával. S chlapcami si občas stále chodí zatrénovať. Pred zápasom so Skalicou bol v kabíne a prihovoril sa im. Takisto to bolo aj pred zápasom s Myjavou. Čo sa týka toho, čo chlapcom hovoril, tak to nesmiem prezradiť. Ide totiž o rituál,“ odhalil pre Šport24.sk prezident klubu Emil Jacko (55).

Lipany sú len štvrtým treťoligistom v semifinále Slovenského pohára a prvým od roku 2007. „Je to obrovský úspech pre lipiansky futbal. Takisto ide o skvelú reprezentáciu nášho mesta a klubu. Nemali sme čo stratiť a už postup do štvrťfinále sme brali ako veľký úspech. Našim hráčom patrí veľké absolutórium. Chlapci si to užili aj na ihrisku a aj po zápase. Priznám sa, že neviem, dokedy boli a dokedy im to situácia dovolila, keďže mali v nohách náročný zápas, ale určite si to užili,“ pripojil klubový prezident.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});