Fantastická Ema Kapustová: Získala ďalšiu medailu na svetovom šampionáte!

Slovenská biatlonistka Ema Kapustová (21) získala striebornú medailu v pretekoch s hromadným štartom junioriek na 9 km na mládežníckych ...
  • Zdroj: TASR

Slovenská biatlonistka Ema Kapustová (21) získala striebornú medailu v pretekoch s hromadným štartom junioriek na 9 km na mládežníckych MS v estónskom Otepää.

Na strelnici dvakrát minula, ale až do záveru mala šancu aj na zlato. Na víťaznú Juliu Kinkovú z Nemecka stratila osem desatín sekundy. Pre Kapustovú je to druhý cenný kov na šampionáte, druhá bola aj vo vytrvalostných pretekoch.

Kapustová mala na štarte veľmi dobrú pozíciu, keď sa s číslom tri predstavila v prvom rade. Na prvej položke raz minula a patrila jej až 20. pozícia. Na druhej ležke tiež nebola stopercentná, ale napriek chybe sa posunula o päť pozícii vyššie.

Po čistej prvej stojke však využila zaváhania súperiek a patrilo jej priebežné piate miesto. Záverečnú položku zvládla opäť bez zaváhania a bola na druhej priečke, strácala necelých šesť sekúnd na Fany Bertrandovú. Francúzku síce v stúpaní predbehla, no zozadu zaútočila Kinková, ktorá mala v závere viac síl.

Vďaka druhému miestu a započítaní 75 bodov získala zároveň malý krištáľový glóbus za preteky s hromadným štartom v juniorskom IBU pohári. Informoval o tom slovenskybiatlon.sk.

Ďalšie Slovenky skončili mimo najlepšiu dvadsiatku. Sára Pacerová obsadila 30. miesto so stratou 1:56,1 min, Kristína Makovínyová figurovala na 38. pozícii (+2:59,1 min) a Alžbeta Garguláková dokončila preteky na 49. priečke.

V rovnakej disciplíne medzi mužmi obsadil Jakub Borguľa 29. miesto. Na víťazného Siverta Gerhardsena stratil 2:37,5 minúty, keď minul štyri terče. Nóri ovládli preteky, keď Gerhardsena na pódiu doplnili druhý Isak Frey a tretí Tobias Alm. Na štarte sa predstavili dvaja Slováci. Matej Badáň sa umiestnil na 45. priečke (+3:42,4).     

Mládežnícke MS v biatlone v estónskom Otepää - preteky s hromadným štartom

Juniorky na 9 km: 1. Julia Kinková (Nem.) 29:19,8 min (2), 2. Ema KAPUSTOVÁ (SR) +0,8 s (2), 3. Fany Bertrandová (Fr.) 6,6 (1),... 30. Sára PACEROVÁ +1:56,1 (4), 38. Kristína MAKOVÍNYOVÁ +2:59,1 (3), 49. Alžbeta GARGULÁKOVÁ (všetky SR) +4:14,6 (5)     

Juniorky na 12 km: 1. Sivert Gerhardsen 32:44,6 (0), 2. Isak Frey +27,1 (2), 3. Tobias Alm (všetci Nór.) +33,1 (1),... 29. Jakub BORGUĽA +2:37,5 (4), 45. Matej BADÁŇ (obaja SR) +3:42,4 (4)

Petra Vlhová si týždeň po operácii vo Švajčiarsku už vyšla do prírody.
Vlhová robí veľký progres: Petrine prvé kroky! Video ako dôkaz Zobraziť článok

Tréner Slovenska Craig Ramsay.
Ramsaymu sa črtá na MS tím snov: V hre sú zvučné posily z NHL a Ruska! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk