Známy motivátor Straka chce naštartovať Michalovce: Ak sa zachránime, urobím tímu tataráčik!

Obľúbený tataráčik zatiaľ hráčom nepripravil, no nebráni sa tomu. Príchod českého trénera Františka Straku (65) do Michaloviec sa zrodil ...

Obľúbený tataráčik zatiaľ hráčom nepripravil, no nebráni sa tomu. Príchod českého trénera Františka Straku (65) do Michaloviec sa zrodil po telefonáte jeho starého známeho, s ktorým spolu slúžili na vojne.

Fotogaléria

Angažmán na východe Slovenska berie ako výzvu a nič iné ako záchranu v lige si nepripúšťa. Prezradil aj to, ako vidí šance Slovenska a Česka na ME v Nemecku, kde v minulosti dlhé roky pôsobil. Charizmatický kouč s prezývkou Franz tiežv rozhovore vyzdvihol kvality Igora Žofčáka, najstaršieho hráča našej najvyššej súťaže, ktorého stretol už na treťom pôsobisku.

Ako sa zrodil váš príchod do Michaloviec?

Kontaktoval ma Miki Pavlík, ktorý pochádza z Michaloviec a s ktorým som bol na vojne v Tachove. Po rokoch sme sa stretli, keď sme tu hrali s Trenčínom a následne na to sme zostali v kontakte. Opýtal sa ma, či by som bol ochotný sem prísť, na čo som odpovedal, že sa tomu nebránim. Neskôr som bol v kontakte s pánom majiteľom, pričom jeho ponuka na mňa pôsobila seriózne,
a tak sme sa dohodli.

Takúto výbavu môžu mať po sobote futbaloví arbitri. Budú sa vedieť dobre rozhodnúť?
Budú vo futbale tri karty? O osude modrej rozhodne sobota! Zobraziť článok

Zemplín je v pomerne náročnej situácii. V aktuálnej sezóne ešte nevyhral. Máte recept na to, ako prelomiť túto nelichotivú štatistiku?

To, že sme nevyhrali 21 stretnutí po sebe, nám zväzuje nohy. Psychika hráčov je naštrbená. Na druhej strane v prvom stretnutí pod mojím vedením sme sa prezentovali veľmi dobre a nebojím sa povedať, že sme si tri body zaslúžili. K víťazstvu sme boli veľmi blízko. Verím, že v ďalšom stretnutí túto negatívnu sériu prelomíme.

V stretnutí proti Žiline zaujal moment, keď Nigérijčan Issa Adekunle kľačal na kolenách pri penalte domácich a vyzeralo to, akoby sa modlil. Postrehli ste to?

Videl som to. Niektorí hráči po prehre v Žiline v šatni plakali, čo bol pre mňa zároveň signál, že tým chlapcom nie je to, v akej sú momentálne pozícii, ľahostajné. Pochopil som, že hráči chcú na sebe pracovať a konečne zvíťaziť.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk