Vlhová robí veľký progres: Petrine prvé kroky! Video ako dôkaz

Slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (28) potešila svojich fanúšikov na sociálnej sieti, keď ukázala, že už chodí. Zatiaľ síce iba ...
  • Zdroj: instagram/petravlhova13

Slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (28) potešila svojich fanúšikov na sociálnej sieti, keď ukázala, že už chodí. Zatiaľ síce iba na antigravitačnom bežiacom páse, ale je to jasný pokrok v jej rehabilitačnom procese.

FOTOGALÉRIA: Šimon Klimčík

Petra si roztrhla predný skrížený väz a poškodila meniskus v pravom kolene na domácom podujatí Svetového pohára v Jasnej počas tretej januárovej soboty. Prešlo čosi viac ako päť týždňov a už chodí po vlastných!

Zatiaľ však stále len s pomocou, ktorú jej vytvára antigravitačný bežiaci pás. Ten dokáže odľahčiť hmotnosť človeka až o 80 percent. Pohyb v ňom počas rehabilitácie je prospešnejší ako vo vode.

Rodáčka z Liptova na sociálnej sieti oznámila, že sa cíti lepšie a rovnako tak vyzerá každý deň aj jej koleno. „Ďakujem všetkým za podporu. Ako som sľúbila, urobím všetko pre to, aby som sa vrátila silnejšia ako kedykoľvek predtým,“ doplnila naša najlepšia lyžiarka.

Tá ešte nemôže približne dva-tri týždne plne zaťažiť pravú nohu z dôvodu fixovaného menisku. Postupne jej však pridávajú cvičenia na hornú časť tela, ktorú musí precvičovať, aby stratila čo najmenej svalovej hmoty. Návrat na lyže sa očakáva až na prelome augusta a septembra.

Čo je antigravitačný bežecký pás?

Jeho špeciálna technológia umožňuje znížiť telesnú hmotnosť až o 80 percent, čo pomáha počas rehabilitačných cvičení. Môže pomôcť širokému spektru ľudí - vrcholovým športovcom, ortopedickým a neurologickým pacientom aj tým, ktorí chcú schudnúť alebo dosiahnuť svoje osobné zdravotné a výkonnostné ciele.

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová a jej kondičný tréner Šimon Klimčík počas sústredenia na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách.
Vlhovej tímu sa lepí smola na päty: Najskôr Petra a teraz jej kondičný tréner! Zobraziť článok

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová.
Shiffrinová si môže vydýchnuť, smola pre Gutovú: Definitívny verdikt federácie! Zobraziť článok

Tréner Slovenska Craig Ramsay.
Ramsaymu sa črtá na MS tím snov: V hre sú zvučné posily z NHL a Ruska! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});