Slovák debutoval v Jablonci už tri dni po prestupe: Prečo odmietol Slovan Bratislava?

Zmena v hodine dvanástej! Posledný deň zimného prestupového okna vymenil talentovaný Dominik Hollý (20) trenčiansky dres za jablonecký.
  • Zdroj: TASR

Zmena v hodine dvanástej! Posledný deň zimného prestupového okna vymenil talentovaný Dominik Hollý (20) trenčiansky dres za jablonecký.

Mladý stredopoliar, ktorý už nazrel aj do slovenskej seniorskej reprezentácie, sa rozhodol po 11 rokoch služby pod hradom Matúša Čáka zabojovať o ďalší futbalový rast v momentálne 11. tíme českej ligy, s ktorým uzavrel viacročnú zmluvu.

FOTOGALÉRIA: Dominik Hollý

Rodák z Bánoviec nad Bebravou s cenovkou 300 000 eur netušil, že už tri dni po prestupe absolvuje premiéru v novom tíme proti Libercu (3:3). Na ihrisko sa dostal po piatich minútach za zraneného Dominika Pleštila. „Prekvapilo ma to. Nerátal som s tým. Veľmi ma však teší šanca od trénera. Posielal ma na trávnik so slovami, aby som dal do toho maximum, čo sa mi aj podarilo. Moja prvá asistencia na gól je dobrým povzbudením,“ povedal spokojný Hollý pre Nový Čas.

Mladý stredopoliar s číslom 26, ktoré predtým nosil jeho reprezentačný kolega Ivan Schranz, hneď zistil, že česká liga je náročnejšia ako naša. Najmä rýchlostne. Hollý sa na jednej strane tešil z prvej asistencie, na druhej však smútil, lebo Jablonec neudržal nádejný náskok. „Sme veľmi sklamaní. Ešte desať minút pred koncom sme viedli o dva góly, nakoniec to stačilo iba na remízu. V závere musíme byť koncentrovanejší. Našťastie rozhodca zápas ukončil, lebo by sme dostali aj štvrtý gól. Škoda, zaslúžili sme si vyhrať.“

Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
FIFA nekompromisným rozhodnutím zarmútila Slovan: Zákaz prestupov na dlhé obdobie! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});