Slovenský cyklista mal vážnu nehodu: Keby neurobil TOTO, už nemusel byť medzi živými

Už nemusel byť medzi živými. Nádejný slovenský cyklista Tomáš Sivok (20) si prežil na Kanárskych ostrovoch chvíle hrôzy.
  • Zdroj: instagram/sivok_t

Už nemusel byť medzi živými. Nádejný slovenský cyklista Tomáš Sivok (20) si prežil na Kanárskych ostrovoch chvíle hrôzy.

Počas sústredenia ho zrazilo auto a talentovaný vrchár skončil so zlomenou stehennou kosťou na nemocničnom lôžku. Minimálne šesť týždňov si do sedla bicykla nesadne. V španielskej nemocnici preležal aj svoje 20. narodeniny. Strávil ich aspoň v spoločnosti rodičov, ktorí ho prišli podporiť.

Peter Sagan už nový bicykel testuje na tréningoch.
Je ohrozená kariéra Petra Sagana? Musí ísť pod nôž, čaká ho operácia srdca! Zobraziť článok

FOTOGALÉRIA: Tomáš Sivok

„V malej dedinke mi vyletelo auto do proti smeru a ja som doňho napálil, nemal som čo spraviť... Môžem byť, rád že som kedysi robil horskú cyklistiku. Tam padáte často a vďaka tomu som vedel, že sa mám o auto hodiť bokom. Ak by som do toho auta vletel rovno hlavou, možno by som tu už nebol," opísal hrozný moment Sivok pre TVNOVINY.sk.

Saganovi voperovali sledovací prístroj: Čo s ním bude ďalej? Zobraziť článok

Paradoxom je, že Sivok sa iba nedávno dal dokopy so zranenia kolena. To utrpel vlani v apríli na jednorazových pretekoch jazdcov do 23 rokov, keď si pri páde poranil koleno. Kvôli tomu vypadol na tri mesiace z pelotónu a prišiel aj o kontrakt s tímom Friuli-Victorious s väzbou na Bahrain-Victorious.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});