Šok a zdesenie: Náhla smrť mladého futbalistu († 13), vypil tieto tri nápoje!

Vypil tri plechovky obľúbeného nápoja a išiel na tréning. To sa mu stalo s najväčšou pravdepodobnosťou osudné. Zomrel len 13-ročný mladý ...
  • Zdroj: facebook Cifor Hodoroga

Vypil tri plechovky obľúbeného nápoja a išiel na tréning. To sa mu stalo s najväčšou pravdepodobnosťou osudné. Zomrel len 13-ročný mladý futbalista!

Obrovská tragédia a zároveň varovanie pre ostatných! V rumunskom mestečku Maieru došlo k nešťastiu, keď po tréningu skolaboval a zomrel futbalista Cifor Hodoroga († 13). Podľa svedkov pred futbalovým tréningom vypil tri plechovky energetického nápoja, predaj ktorého je mladistvým v Rumunsku prísne zakázaný.

V osudný večer si Cifor, inak úplne zdravý siedmak na základnej škole, išiel ako tradične zatrénovať do miestnej telocvične. Po tréningu ešte zostal, aby si zakopal s kamarátmi. Čoskoro sa však začal sťažovať na bolesti nôh a brucha. Pred upadnutím do bezvedomia poprosil kamarátov, aby zavolali jeho mame. Na miesto bola privolaná záchranná služba, ktorá konštatovala zástavu srdca. Okamžite začali resuscitáciu, no žiaľ, nepodarilo sa ho zachrániť ani ďalšiemu privolanému lekárovi.

Primátor Trenčína Richard Rybníček (vľavo) zaútočil na rozhodcu Filipa Glovu.
Primátor Rybníček napadol rozhodcu Glovu: Drsný útok prvého muža Trenčína! Zobraziť článok

"Nevidel som to, ale mnohí spolužiaci hovorili, že vypil energetický nápoj. V čase, keď sa to stalo, mal v sebe už tri plechovky," hovoril pre miestne médiá jeden z kamarátov obete. "Cifor bol aktívne, atletické dieťa. Nikdy nevykazoval známky únavy alebo choroby. Nezdalo sa, že by mal nejaké zdravotné ťažkosti, práve naopak," reagoval po tragédii futbalový tréner.

V Rumunsku sa po tejto tragédii spustila diskusia ohľadom porušenia zákona o predaji energetickým nápojom mladistvým, ktorý platí od začiatku tohto roku. "Trhá mi srdce, že dieťa tak rýchlo odíde z tohto sveta kvôli ľahostajnosti nás všetkých. S novým zákonom by mali byť kontroly razantnejšie a ľudia predávajúci energetické produkty, cigarety či alkohol mladistvým by mali byť kontrolovaní a pokutovaní. Zdá sa, že u nás obchody predávajú tovar za každú cenu, dokonca aj za život dieťaťa," krútil hlavou starosta Vasile Bors.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});