Po zrážke bojuje o život: Futbalista Bordeaux putoval z ihriska na operáciu hlavy

Pri futbale opäť raz tuhla krv v žilách! Zápas druhej francúzskej ligy Girondins Bordeaux - Guingamp (1:0) museli prerušiť už po 34 sekundách ...
  • Zdroj: getty images

Pri futbale opäť raz tuhla krv v žilách! Zápas druhej francúzskej ligy Girondins Bordeaux - Guingamp (1:0) museli prerušiť už po 34 sekundách hry.

FOTOGALÉRIA: Alberth Elis

Honduraský útočník Alberth Elis (28) sa zrazil s Donatienom Gomisom (29), pričom obranca hostí zasiahol súpera do hlavy v spánkovej oblasti.

Elis skolaboval a po niekoľkých minútach ho odniesli na nosidlách. „Myslím, že sa ako prvý dotkol lopty a potom som sa s ním zrazil. Na sekundu som bol tiež v bezvedomí. Dúfam, že sa jeho stav zlepší,“ povedal Gomis po zápase.

Brankár futbalistov Liberca Hugo Jan Bačkovský skončil v bezvedomí.
Dráma v českej lige: Mladému brankárovi Liberca išlo po údere od spoluhráča o život Zobraziť článok

Bordeaux ešte cez polčas oznámilo, že Elisa odviezli do nemocnice, kde mu operovali hlavu a uviedli ho do umelého spánku. Podľa informácií denníka L'Equipe operácia dopadla dobre. Elis utrpel ťažké traumatické poranenie mozgu. Zápas sa dohral, Bordeaux vyhralo 1:0 a víťazstvo venovalo svojmu honduraskému spoluhráčovi.

Trenčín privítal Slovan Bratislava.
Slovan pred skvelou kulisou zvýšil náskok na čele, Podbrezová si rozdelila body s Dunajskou Stredou Zobraziť článok

„Srdečne ďakujeme všetkým, ktorí prejavili podporu Alberthovi a jeho blízkym, najmä klubom z celého Francúzska. Vaše slová nás zohrievajú pri srdci a sú veľkou silou v boji, ktorý Alberth zvádza,“ napísal na instagrame prezident klubu Gérard Lopez.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});