Český tréner Štrba o dôvodoch vypadnutia: Humenné je na konci sveta

Na konci apríla minulého roka oslavoval HC 19 Humenné historický postup do hokejovej extraligy. O 10 mesiacov neskôr zavládol v metropole ...
  • Zdroj: TASR

Na konci apríla minulého roka oslavoval HC 19 Humenné historický postup do hokejovej extraligy. O 10 mesiacov neskôr zavládol v metropole horného Zemplína smútok, keďže sa nováčikovi nepodarilo udržať príslušnosť medzi klubovou smotánkou. Od úvodu sezóny bol nalepený na dne tabuľky, pričom matematická definitíva zostupu prišla už štyri kolá pred koncom základnej časti.

FOTOGALÉRIA: Humenné

Český tréner Martin Štrba (47), ktorý počas sezóny nahradil pri kormidle Levov tvorcu postupového zázraku Rusa Andreja Parfionova, pozná príčinu vypadnutia, ale verejne ju povie až po poslednom stretnutí. „Dostať do Humenného kvalitných hráčov je ťažké. Nie je to len o peniazoch, ale o samotnom mieste. Nech sa na mňa Humenčania nehnevajú, ale je to tu na konci sveta. Klub má pritom skvelé zázemie, okolo je krásna príroda a máme tu fantastický štadión. Snažili sme sa, niekoho sme priviedli, ale očakávania boli väčšie,“ naznačil jednu z hlavných komplikácií.

Iskierku nádeje na záchranu si mohli Humenčania rozdúchať v súboji s predposlednými Novými Zámkami, lenže doma prehrali 1:3 a nech by aj vyhrali všetky zvyšné zápasy v sezóne, koncové svetlo z ruky už nepustia. Keďže však v sezóne nedokázali vyhrať viac ako dva zápasy v sérii, bola ich záchranárska misia odsúdená na neúspech už dávnejšie. „Ten imperatív víťazstiev tu bol už dlho, ale napokon to dopadlo takto. Počas sezóny nám ušlo veľa bodov a výsledkom je táto realita. Teraz sme plní emócií a ťažko sa hľadajú slová. Partia a všetko ostatné tu boli dobré. Chýbali víťazstvá a to nás zrážalo nadol. Aj toto je, bohužiaľ, šport. Vlani som získal majstrovský titul, teraz som vypadol,“ povzdychol si pre zväzový web Jakub Linet (33).

Ilustračná fotografia.
Zomrel bývalý hokejista Zvolena či Detvy († 36): O život ho pripravila autonehoda! Zobraziť článok

Pred touto sezónou posilnil Humenné aj ďalší útočník Lukáš Handlovský (37), ktorý sa stal kapitánom tímu. „Podávali sme striedavé výkony a striedali sme víťazstvá s prehrami. Vlastnými chybami sme postrácali veľmi veľa bodov a tie nám teraz chýbajú,“ pripojil s tým, že hanbiť sa však nemusia.

V čom sú najhorší?

-  získali najmenej bodov

-  strelili najmenej gólov

-  inkasovali najviac gólov

-  majú najslabšie oslabenia

-  majú najslabšie presilovky

Adam Ružička v reprezentačnom drese.
Hokejový zväz rozhodol o osude Ružičku: Stopka v národnom tíme?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});