Šéfka Svišťov Hosťovecká: Ružička bol oddaný hokeju, nerozumiem tomu

Situácia okolo Adama Ružičku (24) sa netýka len jeho a hráčovej rodiny, ale zasahuje aj do života priateľov a známych bratislavského ...
  • Zdroj: anc

Situácia okolo Adama Ružičku (24) sa netýka len jeho a hráčovej rodiny, ale zasahuje aj do života priateľov a známych bratislavského rodáka. Mrzí to aj Adrianu Hosťoveckú, zakladateľku mládežníckeho hokejového projektu Svišťov, v ktorom vyrástol aj už bývalý hráč klubu Arizona Coyotes.

FOTOGALÉRIA: Adriana Hosťovecká

Nebol na hokejovom Slovensku úspešnejší mládežnícky klub ako HK Svište. Robili v ňom pomaly všetko naopak ako v Slovane Bratislava či inde v našej krajine a vďaka tomu vychovali v hlavnom meste dnes už také hviezdne mená, ako sú Martin Fehérváry, Filip Krivošík, Maxim Čajkovič a tiež Adam Ružička.

Hosťovecká tak bola pre týchto vtedy ešte chlapcov ako druhá mama. „Celá udalosť okolo Adama ma osobne veľmi mrzí. Poznám ho od detstva, preto tomu celému veľmi nerozumiem. Verím, že budem mať možnosť vypočuť si jeho vysvetlenie. Nateraz som sa s ním a jeho rodinou nekontaktovala. Viem, akú cestu podstúpila celá rodina a čo oni a samotný hokejista museli podstúpiť, aby siahol na NHL... Práve preto tomu nechávam čas, určite to raz spolu rozoberieme. Adama poznám ako skvelého chalana, absolútne oddaného hokeju. Nechcela by som byť v jeho koži, dajme tomu čas,“ prezradila zakladateľka projektu Svišťov.

Adam Ružička v reprezentačnom drese.
Hokejový zväz rozhodol o osude Ružičku: Stopka v národnom tíme?! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});