Pospíšil opäť skóroval a zapísal sa do histórie Calgary: Tatar zbieral mínusky

Slovenský hokejista Martin Pospíšil strelil v noci na nedeľu gól v zápase zámorskej NHL. Prispel tak k víťazstvu svojho Calgary, ktoré ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejista Martin Pospíšil strelil v noci na nedeľu gól v zápase zámorskej NHL. Prispel tak k víťazstvu svojho Calgary, ktoré vyhralo na ľade Edmontonu 6:3.

Jeho krajan Tomáš Tatar nastúpil za Seattle v štvrtej formácii a nebodoval, jeho tím prehral s Minnesotou 2:5.

Pospíšil získal pätnásty bod v sezóne a strelil šiesty gól. V 9. minúte dostal prihrávku od Connora Zaryho, z ľavého kruhu prekonal švihom Stuarta Skinnera a zvýšil na 2:0. Bol to jubilejný 1000. gól Flames v derby zápasoch s Oilers, ktoré sú označované ako "Bitka o Albertu".

Okrem presného zásahu rozdal Pospíšil šesť hitov, čo bolo v podaní útočníka najviac spomedzi všetkých hráčov v zápase. Na ľade bol 12:24 minúty. Hviezdou duelu bol Noah Hanifin, ktorý strelil dva góly a pridal aj asistenciou. Stal sa siedmim obrancom "plameňov", ktorý strelil v zápase s Edmontonom dva a viac gólov.

Naposledy sa to podarilo Markovi Giordanovi 27. decembra 2015. Flames vyhrali tretí zápas za sebou. "Podali sme výborný tímový výkon, všetky formácie zabrali. Potrebovali sme ich zdolať, v poslednom čase sa nám s nimi nedarilo. Zápas sme si užili," povedal Hanifin pre nhl.com. Víťazstvo Calgary vychytal Dan Vladař, ktorý kryl 32 striel. Dva góly Oilers, ktorí naopak prehrali tretíkrát za sebou, strelil Zach Hyman.

New York Rangers vyhral na ľade Philadelphie 2:1. Dosiahol tak desiate víťazstvo za sebou a vyrovnal klubový rekord. Na ľade Colorada sa zas blysol hetrikom Tyler Bertuzzi, ktorý prispel k triumfu svojho Toronta v pomere 4:3.

"Jazdcov" podržal v stretnutí brankár Igor Šesťorkin s 39 úspešnými zákrokmi a o víťazný gól sa postaral v 47. minúte Matthew Rempe. Na ľade pritom strávil len 5:16 minúty a presný zásah bol preňho prvý kanadský bod v kariére. Jeho klub vyhral desať zápasov v rade naposledy v roku 1973 a predtým na prelome rokov 1939 a 1940.

Toronto zvíťazilo siedmykrát za sebou a okrem Bertuzziho zaznamenal tri kanadské body aj William Nylander s troma asistenciami. Rovnaký zápis mal za domácich aj hviezdny Nathan MacKinnon, ktorý sa podieľal na každom góle a bodoval v 28. zápase na domácom ľade za sebou.

Ešte v sobotu večer boli v akcii ďalší traja Slováci. V zápase New Jersey a Montrealu (4:3) sa stretli Šimon Nemec a Juraj Slafkovský. Za Tampu Bay, ktorá vyhrala na ľade New Yorku Islanders 4:2, zas nastúpil ich krajan Erik Černák.

Nemec prispel k víťazstvu asistenciou, Slafkovský nebodoval. Obranca Devils hral v sobotu v druhej obrannej dvojici s Kevinom Bahlom a na ľade strávil 16:37 minúty. Ako jediní v zápase si pripísali po tri plusové body Išlo o druhý súboj v prebiehajúcej sezóne, v ktorom proti sebe nastúpili dvaja najvyššie draftovaní Slováci. Tampa ukončila sériu troch prehier, Černák sa do kanadského bodovania nezapísal.

NHL - výsledky:

Los Angeles - Anaheim 3:2 pp a sn

Góly: 16. Fiala (Kempe, Doughty), 35. Doughty (Kempe, Fiala), rozh. náj. Moore – 10. Silfverberg (R. Strome, Fowler), 30. Carrick (Henrique)

Edmonton - Calgary 3:6

Góly: 19. Hyman (McDavid, Bouchard), 25. Hyman (Draisaitl, McDavid), 57. Janmark – 3. Kadri (Duehr, Hanifin), 10. Pospíšil (Zary, Pachal), 16. Hanifin (Backlund, Huberdeau), 32. Dr. Hunt (Huberdeau, Kylington), 35. Hanifin (Zary, R. Andersson), 53. Coleman (Mangiapane) /M. POSPÍŠIL 1+0/

San Jose - Nashville 2:4

Góly: 42. Granlund (Emberson), 50. Zadina (Rutta) – 11. Sherwood (McCarron, Josi), 39. F. Forsberg (Novak, Nyquist), 44. Sherwood (A. Carrier), 60. Nyquist

Seattle - Minnesota 2:5

Góly: 1. Dunn (McCann, Beniers), 47. Eberle (Larsson) – 5. M. Johansson (Zuccarello, Middleton), 14. Kaprizov (Zuccarello, Hartman), 22. Boldy (Kaprizov, Zuccarello), 23. Kaprizov (Eriksson Ek, Faber), 27. Mermis (Zuccarello, Dewar)

Carolina - Dallas 1:2

Góly: 23. S. Aho II (Fast) – 17. J. Robertson (Heiskanen, Pavelski), 29. W. Johnston (Benn, Heiskanen)

Colorado - Toronto 3:4

Góly: 3. Lehkonen (MacKinnon, Makar), 12. Cogliano (MacKinnon, Rantanen), 45. Rantanen (MacKinnon, Byram) – 14. Bertuzzi (Marner, W. Nylander), 35. Bertuzzi (W. Nylander, Domi), 37. Marner (Knies, Brodie), 58. Bertuzzi (W. Nylander, Matthews)

Ottawa - Vegas 4:3 pp a sn

Góly: 29. Chabot (M. Joseph, Giroux), 39. Batherson (B. Tkachuk, Norris), 46. Norris (Chabot), rozh. náj. Stützle – 6. Marchessault (W. Karlsson), 24. Stephenson (Theodore, Marchessault), 59. Stephenson (W. Karlsson)

Vancouver - Boston 3:2 pp

Góly: 53. Boeser (Zadorov, J. Miller), 59. Hronek (J. Miller, E. Pettersson), 62. Boeser (J. Miller, Q. Hughes) – 26. J. Boqvist (Brazeau), 32. Heinen (Frederic, Geekie)

Florida - Washington 3:2 pp

Góly: 25. Cousins (Kulikov, Montour), 57. Verhaeghe (Montour, Barkov), 64. Forsling (Bennett) – 39. Milano (Sandin, Pacioretty), 51. Wilson (D. Strome, Carlson)

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk