Michalovce pod novým trénerom remizovali v Žiline, Ružomberok v prestrelke zdolal Zlaté Moravce

Po piatkovom zápase medzi Košicami a Skalicou (2:1) dnes 21. kolo slovenskej najvyššej futbalovej súťaže pokračovalo ďalšími zápasmi. ...
  • Zdroj: TASR

Po piatkovom zápase medzi Košicami a Skalicou (2:1) dnes 21. kolo slovenskej najvyššej futbalovej súťaže pokračovalo ďalšími zápasmi. V akcii bolo šesť mužstiev, pričom o najväčšie prekvapenie sa postarali Michalovčani pod vedením nového trénera Františka Straku.

FOTOGALÉRIA: Žilina - Michalovce

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce boli šokujúco blízko k prvému víťazstvu v tejto sezóne Niké ligy, no na ihrisku druhého tímu tabuľky MFK Žilina napokon remizovali 1:1. O prvý trojbodový zisk prišli v nadstavenom čase, keď z penalty vyrovnal Timotej Jambor. Pre trénera Františka Straku to bola premiéra na lavičke Michaloviec, ktoré sú naďalej na predposlednom 11. mieste tabuľky.

Spartak Trnava triumfoval nad MFK Dukla Banská Bystrica 2:0. Definitívne si tak zabezpečil účasť v prvej šestke, ktorá bude v nadstavbovej časti hrať o titul. O oba góly domácich sa postaral Michal Ďuriš.

V Zlatých Moravciach sa z víťazstva radovali Ružomberčania, ktorí domáci celok zdolali 4:2. Pre trénera Andreja Štefanku išlo o premiéru na lavičke Zlatých Moraviec. V gólovo úrodnom zápase domáci v závere prvého polčasu vyrovnali z 0:2 na 2:2, no Ružomberčania v druhom dejstve získali späť dvojgólový náskok. ViOn je naďalej na poslednom 12. mieste tabuľky s trojbodovou stratou na Michalovce.

Slovan si na pohárových prémiách slušne zarobil.
Futbalový Slovan nemusí smútiť: Takto sa nabalil na pohárových prémiách! Zobraziť článok

Niké liga - 21. kolo:

MŠK Žilina – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)
Góly:
90.+3 Jambor (z 11m) – 23. Leitner (vlastný). Rozhodovali: Valent – Jekkel, Ferenc, ŽK: Hubočan – Niarchos, Volanakis, Ramos, Šimko, 1117 divákov.

FC Spartak Trnava – MFK Dukla Banská Bystrica 2:0 (2:0)
Góly:
22. a 33. Ďuriš. Rozhodovali: Očenáš – Straka, Vitko, ŽK: Richtárech, 4057 divákov.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Ružomberok 2:4 (2:2)
Góly:
41. Duga, 44. Kuzma - 10. Selecký, 20. Hladík, 53. Boďa (11 m), 85. Šefčík. Rozhodovali: Ziemba - Štofik, Čajka, ŽK: Suľa, Duga - Chobot

Na snímke vpravo Žan Medved (Košice).
Bývalý hráč Slovana hviezdil: Košice doma naplno bodovali Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});