Shiffrinová prehovorila o svojom zranení: Je to frustrujúce!

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa po zranení kolena plánuje vrátiť do súťažného kolotoča na podujatí Svetového pohára vo švédskom ...
  • Zdroj: SITA/AP

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa po zranení kolena plánuje vrátiť do súťažného kolotoča na podujatí Svetového pohára vo švédskom Are (9.-10. marca).

FOTOGALÉRIA: Mikaela Shiffrinová

Rekordérka v počte víťazstiev v pretekoch SP o tom informovala vo videu, ktoré pridala v sobotu na sociálne siete.

Shiffrinová okrem prebiehajúceho víkendu v talianskom stredisku Val di Fassa vynechá aj rýchlostné disciplíny v nórskom Kvitfjelli (2.-3. marca). V Are sa pôjde 9. marca obrovský slalom a o deň neskôr slalom. "Chcem vám poskytnúť nové informácie o mojom zranení. Každým dňom sa cítim lepšie a lepšie, v posilňovni sa mi darí. Predpokladáme, že sa budem môcť vrátiť do súťažného diania v Are, už sa na to veľmi teším," uviedla Shiffrinová na Instagrame.

"Tento týždeň som začala opäť trénovať na snehu. Absolvovala som ľahké objemy v slalome a dva dni som to skúšala aj voľným lyžovaním v obrovskom slalome, pričom som sa cítila veľmi dobre. V priebehu nasledujúcich desiatich dní sa budeme snažiť pracovať v trochu vyšších rýchlostiach a na agresívnejšom povrchu, ktorý sa trochu viac podobá pretekovým podmienkam."

Päťnásobná celková víťazka Svetového pohára utrpela zranenie koncom januára v zjazde v Cortine d'Ampezzo. Vyšetrenia ukázali, že neprišlo k vážnejšiemu poškodeniu väzov, napriek tomu vynechala viacero pretekov. Jej absenciu využila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá predstihla Američanku na čele celkového poradia SP.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk