McDavid ťahá impozantnú sériu: Minnesotu potiahol dvojgólový Boldy

Hokejisti Minnesoty zvíťazili v noci na sobotu v zámorskej NHL na ľade Edmontonu 4:2 a už len dva body ich delia od postupových priečok ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Minnesoty zvíťazili v noci na sobotu v zámorskej NHL na ľade Edmontonu 4:2 a už len dva body ich delia od postupových priečok v Západnej konferencii. Dva góly Wild strelil Matt Boldy.

V drese Oilers zaznamenal Leon Draisaitl gól a asistenciu, Connor McDavid si pripísal dve asistencie a natiahol svoju bodovú sériu v domácom prostredí už na 21 stretnutí, čím si vyrovnal osobné maximum.

Winnipeg uspel na ľade Chicaga 3:2 po predĺžení. Jets neudržali v zápase dvojgólový náskok, ktorý im dvomi zásahmi pomohol vybudovať Nikolaj Ehlers, no napokon bodovali naplno. O piatom víťazstve z uplynulých šiestich duelov rozhodol po 25 sekundách predĺženia Kyle Connor. Ten vsietil už ôsmy gól v predĺžení v profiligovej kariére a osamostatnil sa na treťom mieste historického poradia organizácie Jets/Thrashers za Markom Scheifelem (14) a Iľjom Kovaľčukom (9).

Columbus podľahol Buffalu 1:2, víťazný gól Sabres strelil v 44. minúte Connor Clifton. Dvadsaťosemročný obranca ukončil 71-zápasové gólové suchoty, predchádzajúci gól dal ešte ako hráč Bostonu.

NHL - výsledky:

Columbus - Buffalo 1:2

Góly: 13. Voronkov (Marčenko, Provorov) – 17. Girgensons (Okposo, Clague), 44. Clifton (Bryson, Benson)

Chicago - Winnipeg 2:3 pp

Góly: 36. Blackwell (S. Jones), 60. T. Johnson (Dickinson, S. Jones) – 15. Ehlers (DeMelo, Morrissey), 22. Ehlers (Morrissey), 61. Connor (Morrissey)

Edmonton - Minnesota 2:4

Góly: 31. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins), 55. Hyman (Draisaitl, McDavid) – 20. Boldy (Middleton, Eriksson Ek), 50. Brodin (Chisholm, Kaprizov), 53. Boldy (Hartman, M. Johansson), 59. Zuccarello

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk