Pitva odhalila nové detaily: Prečo zomrel svetový rekordér Kiptum († 24)?

Čoskoro to budú dva týždne od smrti kenského maratónca Kelvina Kiptuma (†24), ktorý tragicky zomrel pri dopravnej nehode vo svojej rodnej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Čoskoro to budú dva týždne od smrti kenského maratónca Kelvina Kiptuma (†24), ktorý tragicky zomrel pri dopravnej nehode vo svojej rodnej krajine.

FOTOGALÉRIA: Kelvin Kiptum

Bola to len nešťastná nehoda, ktorá pripravila o život Kiptuma a jeho trénera Gervaisa Hakizimana? Otec Samson Cheruiyot žiadal políciu o dôkladné vyšetrenie prípadu a pridal tajomné vyhlásenie.

„Boli tu ľudia, ktorí sa pýtali na Kelvina, ale odmietli sa predstaviť,“ citoval britský denník Daily Mail Kiptumovho otca. „Požiadal so ich, aby mi povedali, kto sú, ale miesto toho odišli. Išlo o skupinu štyroch ľudí,“ doplnil.

Kiptumova rodina sa teraz dočkala odpovede aspoň na jednu z mnohých otázok. „Zosnulý Kelvin utrpel vážne zranenia hlavy. Došlo k vážnym zlomeninám lebky. Došlo tiež k niekoľkým zlomeninám v oblasti rebier a poranení pľúc,“ povedal lekár, ktorý vykonal pitvu reprezentanta. „Príčinou smrti tak boli predovšetkým ťažké poranenia hlavy," dodal.

Tým sa však vyšetrovanie celej tragédie nekončí. Policajný lekár následne uviedol, že boli odobraté vzorky na ďalšiu analýzu. „Vzorky budú podrobené kompletnému toxikologickému rozboru, aby sme zistili, či sa na jeho smrti mohlo podieľať niečo, čo k nej prispelo," povedal.

Stihne Borisa Žabku osud Ondreja Molnára a ani on nebude už nikdy reprezentovať?
Krvavý incident reprezentanta vyšetruje aj inšpekcia: Dobitý mladík stále jedno oko neotvára Zobraziť článok

Zakrvavený Šimon Nemec.
Zakrvaveného Nemca museli ošetrovať, Pospíšil sa pustil do českej hviezdy Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});