Pospíšil ukončil čakanie na gól, Černák nehral pre chorobu

Slovenský hokejista Martin Pospíšil strelil v noci na piatok svoj piaty gól v prebiehajúcej sezóne NHL. Pomohol ním k víťazstvu Calgary ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejista Martin Pospíšil strelil v noci na piatok svoj piaty gól v prebiehajúcej sezóne NHL. Pomohol ním k víťazstvu Calgary nad Bostonom 3:2 po predĺžení.

FOTOGALÉRIA: NHL

Pomohol ním k víťazstvu Calgary nad Bostonom 3:2 po predĺžení. Do hry zasiahli aj ďalší traja Slováci, Seattle s Tomášom Tatarom zdolal Vancouver 5:2, New Jersey so Šimonom Nemcom podľahlo New Yorku Rangers 1:5 a Montreal s Jurajom Slafkovským prehral na ľade Pittsburghu 1:4.

Stihne Borisa Žabku osud Ondreja Molnára a ani on nebude už nikdy reprezentovať?
Krvavý incident reprezentanta vyšetruje aj inšpekcia: Dobitý mladík stále jedno oko neotvára Zobraziť článok

Pospíšil dal gól po 20-zápasovej odmlke, predtým naposledy skóroval 18. decembra do siete Floridy. V súboji s Bostonom poslal svoj tím za stavu 1:1 druhýkrát do vedenia, keď po bekhendovej strele Connora Zaryho dorazil puk zblízka do siete. Dvadsaťštyriročný útočník nastúpil v druhom útoku Calgary a odohral 15:28 min. Okrem gólu si pripísal aj plusový bod, odsedel si dvojminútový trest za podrazenie, vyslal štyri strely na bránku, jednu súperovu strelu zblokoval a rozdal až sedem bodyčekov. Víťazný gól Flames strelil vo štvrtej minúte predĺženia Nazem Kadri, ktorý predtým asistoval pri Pospíšilovom zásahu. "Plamene" dosiahli druhé víťazstvo za sebou a veľmi dôležité v boji o play off, v Západnej konferencii zaostávajú za pozíciou s druhou voľnou kartou o tri body.

Slovenská hviezda potešila fanúšičku.
Krásne gesto Juraja Slafkovského: Slovenská hviezda rozplakala fanúšičku Zobraziť článok

Líder Západnej konferencie z Vancouveru utrpel štvrtú prehru v rade, tentoraz nestačil na domáci Seattle (2:5). Tatar opäť nastúpil vo štvrtom útoku, počas 11:59 min na ľade si pripísal jeden strelecký pokus. Jordan Eberle prispel k výhre dvomi gólmi a asistenciou, Jared McCann mal bilanciu 1+3.

Rangers uspeli na ľade New Jersey 5:1 a natiahli sériu víťazstiev na číslo deväť. Nemec nastúpil v druhej obrannej dvojici Devils, počas 18:37 min vyslal tri strely na bránku, zblokoval jednu strelu súpera a zaznamenal mínusku. Krátko musel opustiť zápas, keď inkasoval zásah hokejkou do tváre a museli ho ošetriť zdravotníci v šatni. Neskôr sa vrátil do hry.

Montreal prehral štvrtý zápas za sebou, keď podľahol domácemu Pittsburghu 1:4. Slafkovský odohral v prvom útoku Canadiens 21:00 min. s dvoma mínuskami, jednou strelou na bránku, jedným bodyčekom a jedným blokom. Dva góly Penguins dal obranca Kris Letang.

Washington triumfoval na ľade Tampy Bay 5:3, dvomi gólmi sa na víťazstve Capitals podieľal Connor McMichael. V stretnutí chýbali obaja slovenskí obrancovia – domáci Erik Černák pre chorobu, v drese hostí Martin Fehérváry stále pre zranenie. Zápas nedohrali dvaja hráči, Tampe sa zranil Haydn Fleury a v tíme "Caps" odstúpil predčasne z hry veterán T.J. Oshie.

Dvaja brankári si udržali čisté konto. Piotr Kočetkov zneškodnil všetkých 44 striel hráčov Floridy a mal výrazný podiel na triumfe Caroliny 1:0. Zaknihoval tretie čisté konto v sezóne a celkovo siedme v profiligovej kariére. Hurricanes zastavili "panterom" ich šesťzápasovú víťaznú sériu, rozhodol o tom Sebastian Aho gólom 19 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

Jordan Binnington zlikvidoval všetkých 38 striel pri svojom treťom shutoute v sezóne a 15. v kariére v NHL a pomohol St. Louis k výhre nad New Yorkom Islanders 4:0. Blues vytvorili nový klubový rekord s troma gólmi v rozpätí 32 sekúnd, počas nich skórovali Brandon Saad a dvakrát Pavel Bučnevič. Ruský krídelník v tretej tretine spečatil víťazstvo do prázdnej bránky a zavŕšil hetrik, svoj štvrtý v lige.

Obhajca titulu Vegas nestačil na Toronto (3:7), v drese Maple Leafs dal Auston Matthews svoj 52. gól v sezóne, ktorým si upevnil vedúce postavenie v tabuľke strelcov. V uplynulých piatich dueloch skóroval dokopy desaťkrát.

Výsledky:

Carolina - Florida 1:0

Góly: 60. S. Aho (Svečnikov, Fast)

Detroit - Colorado 2:1 pp

Góly: 53. Larkin (Perron, Gostisbehere), 64. P. Kane (Larkin, Chiarot) – 25. MacKinnon (Rantanen, J. Johnson)

New Jersey - New York Rangers 1:5

Góly: 58. J. Hughes (Toffoli) – 10. Zibanejad, 19. Lafrenière, 30. Kreider (Panarin, Šestorkin), 40. Lafrenière (Trocheck, Panarin), 55. Trocheck (Panarin, E. Gustafsson)

Ottawa - Dallas 4:1

Góly: 5. Norris (Batherson, Sanderson), 26. Norris (Batherson, Greig), 29. Chabot (Stützle, M. Joseph), 40. Pinto (Giroux, B. Tkachuk) – 20. Pavelski (Benn, Heiskanen)

Pittsburgh - Montreal 4:1

Góly: 12. Letang (Malkin, D. O'Connor), 32. Rust (E. Karlsson, Crosby), 32. D. O'Connor (Puustinen, E. Karlsson), 59. Letang – 10. Matheson

Tampa Bay - Washington 3:5

Góly: 30. Hagel (Point, Kučerov), 43. Paul (Sheary, de Haan), 44. Motte (Perbix) – 3. Aube-Kubel (Malenstyn), 17. McMichael (Edmundson, Wilson), 33. Mantha (D. Strome, Oshie), 56. Sandin (Protas, D. Strome), 59. McMichael (Ovečkin, Wilson)

St. Louis - New York Islanders 4:0

Góly: 25. Saad (Sundqvist, B. Schenn), 25. Bučnevič (Thomas, Kyrou), 26. Bučnevič (Kyrou, Thomas), 50. Bučnevič (Thomas)

Calgary - Boston 3:2 pp

Góly: 13. Kylington (Kuzmenko, Šarangovič), 20. Pospíšil (Zary, Kadri), 64. Kadri – 19. Coyle, 43. Coyle (Richard) /POSPÍŠIL za domácich 1+0/

Seattle - Vancouver 5:2

Góly: 14. Dunn (McCann, Burakovsky), 21. McCann, 34. Schultz (Dumoulin, Eberle), 35. Eberle (McCann, Schultz), 58. Eberle (McCann) – 5. J. Miller (T. Myers, Boeser), 25. Lafferty (P. Suter, Blueger)

Vegas - Toronto 3:7

Góly: 21. W. Karlsson (Marchessault, Theodore), 41. Marchessault (Brisson, Theodore), 42. Amadio (Barbašev, Stephenson) – 10. McCabe, 12. Kämpf, 15. Tavares (N. Robertson, McMann), 17. Domi (W. Nylander, Bertuzzi), 32. Domi (Benoit, Marner), 36. Holmberg, 51. Matthews (Holmberg, Marner)

Los Angeles - Nashville 1:4

Góly: 20. Fiala (Kopitar, Kempe) – 9. Trenin (Sissons, McDonagh), 35. Jankowski (Evangelista, Novak), 57. Sissons, 60. Lauzon (Sissons)

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});