Montreal opäť prehral, skvelá Slafkovského séria sa skončila

Hokejisti Montrealu Canadiens prehrali v zámorskej NHL tretí duel za sebou, keď na domácom ľade podľahli Buffalu 2:3.

Hokejisti Montrealu Canadiens prehrali v zámorskej NHL tretí duel za sebou, keď na domácom ľade podľahli Buffalu 2:3.

Fotogaléria

Slovenský útočník Juraj Slafkovský vyšiel po ôsmich stretnutiach bodovo naprázdno a nevylepšil tak svoj klubový rekord v počte zápasov s aspoň bodom v tínedžerskom veku.

Montreal dvakrát viedol, no o triumfe hostí napokon rozhodol gól Alexa Tucha v oslabení na konci druhej tretiny, keď obranca Mike Matheson neudržal puk na modrej čiare. Výraznou mierou prispel k výhre Buffala brankár Ukko-Pekka Luukkonen, ktorý zneškodnil 29 striel.

Calzona povedie 4 mesiace Neapol i našu reprezentáciu.
Ostrá kritika z Česka! Tvrdý odkaz Calzonovi i SFZ: Nedá sa zvládnuť sedieť na dvoch stoličkách... Zobraziť článok

Raz ho ohrozil aj Slafkovský, ktorý strávil na ľade 21:30 min a okrem mínusového bodu bol až trikrát vylúčený, čo sa mu stalo prvýkrát v profilige. Dvakrát pykal za držanie a raz za hákovanie, jeho prvé vylúčenie potrestal Jeff Skinner gólom na 2:2.

Za Canadiens skórovali Arber Xhekaj a Jayden Struble, dve asistencie mal Joshua Roy. Kapitán domácich  Nick Suzuki nebodoval po desiatich zápasoch.

Slovenský útočník Adam Ružička opäť chýbal v zostave Arizony, ktorá doma nestačila na Toronto (3:6). Bola to už jedenásta prehra Coyotes v sérii. Po dva góly v drese Toronta zaznamenali Auston Matthews a William Nylander, tri asistencie mal Mitchell Marner. Matthews ako prvý hráč v tejto sezóne pokoril 50-gólovú hranicu, na konte má 51 presných zásahov.

Ruskí športovci vytvorili symbol Z...
Ohavný čin ruských športovcov: Podpora vojny v priamom prenose? Reakcia svetových hviezd! Zobraziť článok

Chicago prehralo desiaty z uplynulých 11 zápasov, doma podľahlo Philadelphii 1:3. Víťazný gól hostí zaznamenal Travis Konecny a bodoval tak už v siedmom zápase za sebou. Pre Flyers to bolo 30. víťazstvo v prebiehajúcej sezóne.

Columbus uspel na ľade Anaheimu 7:4, pod čo sa zhodne tromi bodmi (1+2) podpísali Johnny Gaudreau a Boone Jenner, obranca Zach Werenski zaznamenal dva presné zásahy.

NHL - výsledky:

Montreal - Buffalo 2:3

Chicago - Philadelphia 1:3

Anaheim - Columbus 4:7

Arizona - Toronto 3:6

Edmonton - Boston 5:6 po predĺžení

Slovenská hviezda potešila fanúšičku.
Krásne gesto Juraja Slafkovského: Slovenská hviezda rozplakala fanúšičku Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});