Ohavný čin ruských športovcov: Podpora vojny v priamom prenose? Reakcia svetových hviezd!

Rusi opäť využili šport na podporu vojny...
  • Zdroj: twitter.com/ionmarandici/status

Rusi opäť využili šport na podporu vojny...

Mnoho ľudí vraví, že šport a politika k sebe nepatria. O opaku nás presviedčajú zábery z Ruska. Podujatie Lyžiarska stopa Ruska obletelo pred niekoľkými dňami svet. V Moskovskej oblasti sa konali preteky v bežeckom lyžovaní a športovci šokujúco podporili vojnovú agresiu.

Slovenská hviezda potešila fanúšičku.
Krásne gesto Juraja Slafkovského: Slovenská hviezda rozplakala fanúšičku Zobraziť článok

Organizátori zoradili pretekárov pred štartom tak, aby vytvorili písmeno Z, ktoré symbolizuje vojenskú inváziu na Ukrajine. Taťjana Solovjovová z organizačného výboru pre portál pdmnews.ru uviedla, že s návrhom na usporiadanie ľudí na štarte prišli sami súťažiaci. „Bolo to na podporu prezidenta a vojakov, ktorí sú teraz na špeciálnej vojenskej operácii. Takto sa zoradili na štart na žiadosť samotných účastníkov,“ tvrdila Solovjovová.

 

 

 

Reakcia svetových mien na seba nenechala dlho čakať. „Je to dosť nechutné. Toto sa naozaj stalo? Je to šialené. Ale je možné, že tí ľudia nemali inú možnosť a museli sa zapojiť,“ povedala na margo ruských pretekov dvojnásobná majsterka sveta Maja Dahlqvistová.

Michal Hipp skončil na lavičke Zlatých Moraviec.
ViOn odvolal Hippa: Kto ho nahradí? Známy tréner ponuku odmietol... Zobraziť článok

„Je to desivé. Ja by som si priala, aby sa politika nemiešala do športu. Ale toto je naozaj strašidelné. Tu môžeme názorne vidieť, ako si politici dokážu šport ukradnúť pre vlastné účely,“ uviedla Frida Karlssonová.

„Tieto zábery ukazujú, ako sa v Rusku zneužíva šport v prospech politiky. Je to zvrátené. Prečo by im mali povoliť s nami súťažiť?“ myslí si Jens Burman.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});