Slovan ide do dnešnej odvety proti Sturmu Graz s trojgólovým mankom: Uniknú belasým státisíce eur?

Kocky sú hodené, no o ničom nie je vopred rozhodnuté! Futbalovému Slovanu Bratislava nevyšiel pred týždňom na ihrisku Sturmu Graz druhý ...

Kocky sú hodené, no o ničom nie je vopred rozhodnuté! Futbalovému Slovanu Bratislava nevyšiel pred týždňom na ihrisku Sturmu Graz druhý polčas prvého zápasu play-off Konferenčnej ligy a domov sa vracal s prehrou 1:4.

Fotogaléria
V dnešnej odvete chce pred plnými tribúnami Tehelného poľa zabojovať o zázračný obrat. Inak môže zabudnúť na bonus 600 000 eur, ktorý je vypísaný za postup do osemfinále súťaže. Obhajca majstrovského titulu zarobil v tejto sezóne na prémiách 6,1 milióna eur.
 
Slovenská hviezda potešila fanúšičku.
Krásne gesto Juraja Slafkovského: Slovenská hviezda rozplakala fanúšičku Zobraziť článok
 
 
Sklamanie belasých v Štajersku bolo o to väčšie, že do prestávky držali so súperom krok, mali tri vyložené príležitosti a mohli dať viac ako jeden gól. „Nečakal som takú vysokú prehru,“ priznal pre Nový Čas bývalý brankár najslávnejšieho slovenského klubu Alexander Vencel starší.
 
 
Podľa neho rozhodli individuálne chyby a neistota v zadných radoch. „Na stopérskej pozícii hrajú skúsení hráči, ale nie je to taký silný pilier defenzívy, aký by mužstvo potrebovalo. Prvý polčas ukázal, že Slovan mohol uhrať oveľa lepší výsledok.“
 
Pri televízore si nevedel vysvetliť, čo nášho majstra za prvých 45 minút v Grazi tak uspokojilo, že sa k rovnako kvalitnému výkonu nedokázal po prestávke ani len priblížiť.
 
V bránke pozorne sledoval svojho bývalého zverenca Martina Trnovského, ktorého viedol v mládežníckych kategóriách. Ten nahradil vykartovaného Milana Borjana. Kanaďan by sa mal dnes aj po ľahšom zranení zo Žiliny vrátiť medzi tri žrde. „Na Martinovom pohybe bolo vidieť, že nemá žiadne skúsenosti z takýchto ťažkých zápasov. Až príliš si uvedomoval veľkú zodpovednosť. Doteraz nikdy takýto tlak nepociťoval.“
 
 
 
Slovan nemá v odvete čo stratiť. Ak do nej pôjde s rozumom a trpezlivosťou, môže sa pokúsiť o zdramatizovanie dvojzápasu. Náskok Sturmu je značný a jeho ambície jasné. „Súper výsledku z prvého zápasu zrejme podriadi svoju taktiku. Bude chcieť držať Slovan čo najdlhšie na dištanc. Sústredí sa na precíznu defenzívu a zhustenie priestoru pred vlastnou šestnástkou. Záleží na domácich, ako sa s tým vyrovnajú a s akými zbraňami vyrukujú.“
 
Michal Hipp skončil na lavičke Zlatých Moraviec.
ViOn odvolal Hippa: Kto ho nahradí? Známy tréner ponuku odmietol... Zobraziť článok
 
 
Slovenský majster sa musí zaobísť bez kapitána Vladimíra Weissa, ktorý videl v Grazi po nešetrnom zákroku červenú kartu. Vencel ho pozná veľmi dobre, jeho konaniu napriek tomu nerozumie.
 
„Z futbalu vie všetko. Chýba mu jediné, že nevie niekedy krotiť svoje emócie. Žiaľ, nie vždy je to prospešné pre mužstvo. Verím, že aj bez neho sa Slovan nevzdá a zabojuje. Môžu prísť dva góly do polčasu a potom by to bola dráma. Netreba ísť do odvety so sklonenými hlavami a s pocitom, že o všetkom je už rozhodnuté,“ vyzýva belasých Vencel, ktorý pred dvoma týždňami oslávil 80. narodeniny.  
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});