Shiffrinová stihne súťažiť ešte v tejto sezóne: TOTO je termín jej návratu!

Päťnásobná víťazka celkového hodnotenia Svetového pohára Mikaela Shiffrinová (28) sa vyznačuje nezlomnou bojovnosťou a odhodlaním, ktoré ...

Päťnásobná víťazka celkového hodnotenia Svetového pohára Mikaela Shiffrinová (28) sa vyznačuje nezlomnou bojovnosťou a odhodlaním, ktoré ju privedú aj teraz späť na svahy po ťažkých zdravotných skúškach.

Fotogaléria

Na rozdiel od niektorých súperiek, ktoré by pri podobnom zranení možno už predčasne ukončili sezónu, Shiffrinovej sa podarilo udržať nádej na pokračovanie v súťažení.

Ako potvrdil Shiffrinovej tím pre americkú televíziu NBC Sports, rekonvalescencia sa odvíja podľa plánu, a to napriek závažnosti zranení, ktoré zahŕňajú natiahnuté väzy v kolene a narazenú kosť. „Vzhľadom na rozsah zranení pracujeme s dobou rekonvalescencie 4 - 6 týždňov.

Ak nenastanú komplikácie, Mikaela sa vráti v Aare a sústredí sa na klasický a obrovský slalom,“ uviedol tím americkej superstar. Zrejme všetci fanúšikovia sú nadšení, že svetový ženský fenomén lyžovania sa chystá na skorý návrat. Avšak, čo nás reálne bude čakať?

Shiffrinová sama uviedla, že jej primárnym cieľom je vrátiť sa na zjazdovky v stopercentnom zdravotnom stave. „Kľúčová bude reakcia po návrate k tréningu na snehu.

Reprezentant sa mal na diskotéke pobiť.
Krvavý incident reprezentanta Žabku má dohru: Klub sa s ním nemaznal! Zobraziť článok

Musím si byť istá, že mám späť symetrickú silu a rýchlosť. Tieto elementy mi zatiaľ chýbajú,“ priznala. Zatiaľ čo Mikaela pracuje na svojom comebacku, jej súperky využívajú každú príležitosť na zhromažďovanie bodov.

Zo Shiffrinovej absencie ťaží predovšetkým Lara Gutová-Behramiová, ktorá si vypracovala už výrazný náskok 205 bodov. Napriek tejto prekážke v ceste za ďalším veľkým krištáľovým glóbusom sa však Mikaela nevzdáva a dáva do tréningu všetko, čo momentálne je v jej silách, o čom svedčia aj zábery na sociálnych sieťach.

Jej návrat na svahy je už na dosah ruky. Preteky v Aare sú totiž na programe 9. - 10. marca.

Hokejista Los Angeles Quinton Byfield (vpravo) predviedol krásnu akciu zakončenú gólom.
Mladík z Los Angeles sa v NHL blysol krásnou akciou: Padol gól sezóny? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});