Francesco Calzona povedie do konca sezóny aj SSC Neapol: Zarobí poriadny balík!

Po 13 rokoch ďalšia slovenská futbalová bigamia! Vtedy sedel súčasne na klubovej (Slovan Bratislava) i reprezentačnej lavičke tréner ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Po 13 rokoch ďalšia slovenská futbalová bigamia! Vtedy sedel súčasne na klubovej (Slovan Bratislava) i reprezentačnej lavičke tréner Vladimír Weiss (59), teraz si to vyskúša Francesco Calzona (55).

FOTOGALÉRIA: Francesco Calzona

Bývalý asistent a technický kouč SSC Neapol podpísal v pondelok večer s úradujúcim talianskym majstrom zmluvu do konca tejto sezóny. Nie je v nej klauzula o automatickom predĺžení v prípade postupu do nového ročníka Ligy majstrov.

Jeho asistentom bude Simone Bonomi, s ktorým pracuje aj v našom národnom tíme, a z talianskej repre prichádza kondičný tréner Francesco Sinatti. Pod Vezuvom si Calzona výrazne finančne polepší. Kým v našej reprezentácii zarába mesačne 45 000 eur, v Neapole bude podľa portálu quifinanza.it 100 000 eur.

Ak sa mu podarí s mužstvom, ktoré je 13 kôl pred koncom Serie A až na 9. mieste, postúpiť do Ligy majstrov, môžu mu pristáť na účte ďalšie štedré prémie. Včera už viedol prvý tréning Lobotku a spol. a dnes ho čaká na Štadióne Diega Maradonu premiéra ako hrom - prvé osemfinále Ligy majstrov proti Barcelone.

Taliansky kouč, ktorý priviedol našu reprezentáciu na ME do Nemecka, mal súhlas Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na rokovanie s obhajcom majstrovského titulu. Keďže ide o krátkodobú spoluprácu, nevidela v tom ani jedna strana problém.

Renáta mala zo slávnosti veľkú radosť a úsmevy rozdávala na všetky strany.
Spartak si uctil svetovú jednotku: Jamrichovej tlieskali viac ako futbalistom Zobraziť článok

„SFZ a tréner Calzona sa minulý týždeň dohodli na novej zmluve do konca roka 2025. V prípade postupu na MS 2026 by sa automaticky predĺžila až do konca účinkovania na záverečnom turnaji. Až v nedeľu 18. februára prišla oficiálna žiadosť od SSC Neapol, aby Francesco Calzona mohol vykonávať popri funkcii hlavného trénera slovenskej reprezentácie súčasne aj funkciu hlavného trénera klubu,“ argumentoval zväz.

Dohoda platí do posledného zápasu Neapola v Serie A alebo v Lige majstrov a Calzona musí dodržať všetky záväzky, ktoré mu vyplývajú z platnej zmluvy so SFZ, napríklad byť reprezentácii k dispozícii počas asociačných termínov. „Slovenský futbalový zväz si uvedomuje, že ide o neštandardné rozhodnutie, ktoré môže vo verejnosti vyvolávať obavy. Chápe však aj výnimočný vzťah Calzonu ku klubu, v ktorom dlhodobo pôsobil a chce mu pomôcť v súčasnej neľahkej situácii. Tréner Calzona opakovane deklaroval, že hlavnou prioritou jeho činnosti zostáva slovenská futbalová reprezentácia a jej príprava na záverečný turnaj EURO 2024.“

Peter Strúhar vydržal na lavičke Ružomberka dve sezóny.
Michalovce odvolali Struhára: Angažovali českého mága, ktorý viedol Slovan či Trenčín Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});