Český lyžiar je hitom internetu: Jeho akrobatický kúsok dostal aj Vonnovú

Český lyžiar Jan Zabystřan (26) je hitom internetu. Rodák z Kadane síce v pretekoch Svetového pohára v super G v nórskom Kvitfjeli nezatriasol ...
  • Zdroj: SITA/AP

Český lyžiar Jan Zabystřan (26) je hitom internetu. Rodák z Kadane síce v pretekoch Svetového pohára v super G v nórskom Kvitfjeli nezatriasol výsledkovou listinou, ale zato zaujal celý internet.

Zabystřan odštartoval až 52. v poradí. Počas svojej jazdy urobil chybu, po ktorej nasledoval pád. Ten zo začiatku vyzeral veľmi nebezpečne a diváci sa začali chytať za hlavu.

FOTOGALÉRIA: Jan Zabystřan

Český reprezentant skončil v ochrannej sieti. Vzápätí ale všetkých prekvapil. Urobil kotúľ vzad a v sekunde stál opäť na lyžiach, čím chcel ukázať, že je v poriadku a nie je zranený. Jeho akrobatický prvok sa okamžite stal hitom.

Anastasia Kuzminová sa v Osrblí vrátila na súťažné trate.
Rozhodnutie už padlo: Kuzminová objasnila, čo s ňou bude ďalej! Zobraziť článok

„Ja ani neviem, ako si to dokázal,“ napísala k videu na sociálnej sieti legendárna americká lyžiarka Lindsey Vonnová. „Roky tréningu z detstva sa konečne vyplatili,“ odpovedal Zabystřan. No a pridal aj vtipnú poznámku.

Fehérváry patrí medzi najvyťaženejších obrancov Washingtonu
S Fehervárym to vôbec nevyzerá dobre: Bolí nás to, tvrdí tréner Washingtonu Zobraziť článok

„Môžem ťa to naučiť, ak chceš. Na oplátku za nejakú rýchlosť, ktorá je v alpskom lyžovaní asi o niečo lepšia schopnosť,“ vyzval český lyžiar jednu z najlepších lyžiarok histórie.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});