Premiérový triumf talianskej lyžiarky: Pre Shiffrinovú sa situácia opäť zhoršila

Talianska lyžiarka Marta Bassinová zaknihovala premiérový triumf v zjazde vo Svetovom pohári.

Talianska lyžiarka Marta Bassinová zaknihovala premiérový triumf v zjazde vo Svetovom pohári.

Fotogaléria

V sobotňajších pretekoch v Crans Montane triumfovala s náskokom 54 stotín pred krajankou Federicou Brignoneovou. Vo švajčiarskom stredisku skompletizovala pódium líderka seriálu Lara-Gutová-Behramiová zo Švajčiarska (+1,11 s).

Podmienky na zjazdovke Mont Lachaux neboli v piatkovom zjazde vzhľadom na vyššie teploty ideálne a organizátori sa tak rozhodli preteky skrátiť posunutím cieľového priestoru o štyri bránky nižšie. Sobotňajšie preteky sa však išli na trati s klasickými rozmermi.

Anglický útočník Jaden Philogene strelil neuveriteľný gól.
Neuveriteľný zásah v Anglicku: Mladý útočník strelil gól roka! Zobraziť článok

Bassinová štartovala s číslom tri a predviedla čistú a plynulú jazdu. Spomedzi ostatných pretekárok sa jej dokázala priblížiť iba krajanka Brignoneová, ktorá potvrdila, že Talianky mali skvele pripravené lyže. Veľkým prekvapením bolo umiestnenie Elvediny Muzaferijovej z Bosny a Hercegoviny.

Dvadsaťštyriročná pretekárka štartovala s poradovým číslom 28, no za pódiom zaostala iba o 11 stotín. Zaknihovala v zjazde najlepší výsledok v kariére, keď výrazne vylepšila doterajšie maximum z piatkových pretekov (18. miesto).

Útočník Sebastian Čederle strelil proti Slovanu gól takzvaným lakrosovým štýlom.
Lakrosová paráda v slovenskej extralige: TOTO mladého útočníka vyjde poriadne draho! Zobraziť článok

Víťazka piatkového zjazdu Gutová-Behramiová najvýraznejšie stratila v treťom a štvrtok úseku trate. Napriek tomu získala do tabuľky disciplíny 60 bodov a posunula sa na čelo pred Talianku Sofiu Goggiovú, ktorú rovnako ako Petru Vlhovú vyradilo zranenie z hry do konca sezóny.

Gutová-Behramiová zároveň zvýšila náskok na čele celkového hodnotenia seriálu pred Mikaelou Shiffrinovou na 165 bodov. Američanka do Crans Montany necestovala, keďže sa stále úplne nezotavila zo zranenia kolena po páde koncom januára v zjazde v Cortine d'Ampezzo.

Program v Crans Montane pokračuje v nedeľu pretekmi super-G (10.30 h).

Coyotes prehrali tretíkrát po sebe a definitívne prišli o šancu na play off.
Ružičkova Arizona utrpela ďalšiu prehru: Obranca Caroliny sa zapísal do histórie Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});