Koniec nádejám na veľký glóbus? Shiffrinová posiela jasný odkaz

Američanka Mikaela Shiffrinová prehovorila o svojom návrate. Znamená to koniec nádejám na zisk veľkého glóbusu za celkové víťazstvo v ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Američanka Mikaela Shiffrinová prehovorila o svojom návrate. Znamená to koniec nádejám na zisk veľkého glóbusu za celkové víťazstvo v Svetovom pohári?

FOTOGALÉRIA: Mikaela Shiffrinová

Američanka Mikaela Shiffrinová sa stále zotavuje zo zranení, ktoré utrpela pri desivom páde a náraze do ochrannej siete 26. januára. Pre NBC Sports prehovorila o svojom súčasnom zdravotnom stave aj plánovanom návrate. Uprednostní svoje obľúbené disciplíny obrovský slalom a slalom a naznačila svoj návrat na pretekoch vo švédskom Aare, ktoré sa uskutočnia 9. a 10. marca.

"Pracujeme na 4-6 týždňovej časovej osi od nehody, vzhľadom na to, aké sú zranenia: natiahnutý vnútorný väz v kolene, poškodenie holenných väzov a pomliaždenie kosti," informoval tím americkej pretekárky.

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová.
Padol verdikt: TOTO fanúšikov Shiffrinovej nepoteší! Zobraziť článok

Mikaela Shiffrinová s určitosťou bude chýbať počas najbližšieho víkendu na pretekoch vo švajčiarskej Crans Montane, kde sa pôjdu dva zjady a Super-G. Nasledujúce dva víkendy sú naplánované tiež rýchlostné preteky a to v talianskom Val di Fassa a nórskom Kvitfjelli.

Shiffrinová sústredí svoju pozornosť na návrat vo švédskom Aare. "Vedeli sme, že Aare bude pravdepodobným cieľom, ale nevylúčili sme skorší návrat, v prípade, že by som sa zotavila rýchlejšie," vyhlásila Shiffrinová a dodala, že jej zdravotný stav je posudzovaný na dennej báze.

Každým dňom sa zlepšuje, silovo sa cíti dobre a počas budúceho týždňa plánuje zaradiť lyžovanie do svojho programu. "Jedným z najdôležitejších prvkov bezpečného návratu k tréningu na snehu a pretekaniu je zabezpečenie symetrickej sily a rýchlosti, čo tam jednoducho ešte nie je,“ povedala americká pretekárka.

Pred začiatkom tejto sezóny Mikaela Shiffrinová vyhlásila, že jej prioritou je bojovať o veľký glóbus za celkové víťazstvo vo Svetovom pohári. Hovorila, že vyhrať rekordnú šiestu trofej pre celkovú šampiónku podujatia by bol jej najväčší kariérny úspech. Ale súčasné zranenie a dlhšia pauza ju môžu o titul pripraviť.

Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová i Sofia Goggiová skončili v tejto sezóne zranené.
Rýpla si do Vlhovej a Shiffrinovej: Potom ju dobehla karma a teraz vyplával ďalší detail! Zobraziť článok

Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová triumfovala v piatkovom zjazde na domácej trati v Crans Montane a upevnila si pozíciu líderky celkového poradia. Po 29 zo 41 súťaží má pred druhou Shiffrinovou náskok 105 bodov. Švajčiarka je silná v zjazde, Super-G aj obrovskom slalome a očakáva sa, že do návratu Američanky vo švédskom Aare svoj náskok ešte značne zvýši. Všetko nasvedčuje tomu, že zranenie pripraví Shiffrinovú o vysnívaný rekordný šiesty veľký glóbus.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});