Haraslínova Sparta po obrovskej dráme nestačila na Galatasaray, Hanckov Feyenoord remizoval

Futbalisti Feyenoordu Rotterdam v základnej zostave so slovenským stopérom Dávidom Hanckom remizovali v úvodnom zápase play off o osemfinále ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Feyenoordu Rotterdam v základnej zostave so slovenským stopérom Dávidom Hanckom remizovali v úvodnom zápase play off o osemfinále Európskej ligy s AS Rím 1:1. Pražská Sparta prehrala na pôde Galatasarayu Istanbul 2:3 po góle Maura Icardiho v nadstavenom čase.

FOTOGALÉRIA: Galatasaray - Sparta

Feyenoord mohol poslať do vedenia Paixao, ale jeho krížna strela tesne minula bránku. Na opačnej strane ihriska "zatriasol" brvnom Paredes. Rušný záver úvodnej 45-minútovky napokon priniesol gól pre holandský tím, hlavou sa presadil Paixao. Remízu zariadil v 67. minúte rovnako hlavou Romelu Lukaku, ktorého neustrážil Hancko po centri Spinazzolu. Z lavičky náhradníkov sledoval ťaženie spoluhráčov krídelník 16-násobného holandského majstra a Hanckov krajan Leo Sauer.

Pražská Sparta prehrala na pôde Galatasarayu Istanbul po smoliarskom priebehu 2:3. Turecký tím potvrdil dobrú formu a natiahol šnúru víťazstiev na deväť. Od 19. minúty viedol po góle Demirbaya, potom sa však dostal k slovu aj jeho súper. Sparta mohla odpovedať v 36. minúte, Kuchta z druhej vlny vypálil do stredu brány na pripraveného Musleru a v závere prvého polčasu Birmančevič o kúsok minul šibenicu. Čo sa nepodarilo im, vyšlo krátko po prestávke Preciadovi. Ekvádorčan nekompromisne umiestnil loptu k pravej žrdi strelou z hranice šestnástky. Po hodine hry sa opäť dostali na koňa domáci po vlastnom góle Krejčího, ale nie na dlho. O chvíľu prišli o vylúčeného Nelssona a hostia vďaka Kuchtovi využili početnú výhodu.

Po problémoch s kolenom sa objavil v zostave českého majstra slovenský krídelník Lukáš Haraslín, ktorý sa dostal na trávnik v 65. minúte. V 80. minúte sa pomer síl vyrovnal po vylúčení Ryneša. Sparťania však sympaticky iba nebránili a v závere mohol byť ich hrdinom Wiesner, lenže Musleru v nájazde neprekonal a na opačnej strane potvrdil svoje kanonierske schopnosti Icardi.

Moderátor Ľuboš Hlavena a futbalista Vladimír Weiss ml..
Moderátor RTVS to v štúdiu nevydržal! Po zápase naložil Weissovi ml.: Zarezal si tím! Zobraziť článok

AC Miláno sa proti Rennes ujalo na San Sire vedenia v 32. minúte, keď Loftus-Cheek zužitkoval center Florenziho. Hneď po zmene strán zvýšil Angličan opäť hlavou na 2:0 a v 53. minúte sa presadil Leao. O prekvapenie sa postaral azerbajdžanský Karabach Agdam, ktorý triumfoval na pôde portugalskej Bragy 4:2. Benfica Lisabon zdolala FC Toulouse 2:1. Oba góly domácich vsietil argentínsky krídelník Di Maria z pokutových kopov, ten víťazný v 90+8. minúte. Duel  medzi Racingom Lens a SC Freiburg sa skončil bez gólov.

Šachtar Doneck vo svojom prechodnom domove v Hamburgu remizoval s Olympique Marseille 2:2. Sporting Lisabon, jeden z troch portugalských zástupcov v tejto fáze súťaže, zvíťazil v Berne nad Young Boys 3:1.

Slovan Bratislava sa predstavil na pôde Sturmu Gratz.
Slovan Bratislava čaká nesmierne náročná odveta: V Rakúsku prehral rozdielom triedy! Zobraziť článok

1. zápasy play off o osemfinále Európskej ligy:

Feyenoord Rotterdam - AS Rím 1:1 (1:0)
Góly:
45.+1 Paixao - 67. Lukaku. Rozhodoval: Petrescu (Rum.)
/D. Hancko odohral celý zápas, L. Sauer (obaja Feyenoord) bol na lavičke náhradníkov/

Galatasaray Istanbul - Sparta Praha 3:2 (1:0)
Góly:
19. Demirbay, 61. Krejčí (vlastný), 90.+1 Icardi - 47. Preciado, 65. Kuchta, ČK: 62. Nelsson - 80. Ryneš. Rozhodoval: Hernandez (Šp.)
/L. Haraslín (Sparta) hral od 65. minúty/

Šachtar Doneck - Olympique Marseille 2:2 (0:0)
Góly:
68. Matvijenko, 90.+3 Eguinaldo - 64. Aubameyang, 90. Ndiaye. Rozhodoval: Lambrechts (Bel.)

Young Boys Bern - Sporting Lisabon 1:3 (1:2)
Góly:
42. Ugrinic - 31. Amenda (vlastný), 41. Gyökeres (z 11 m), 48. Inacio, ČK: 89. Camara (YB Bern). Rozhodoval: Bastien (Fr.)

AC Miláno - Stade Rennes 3:0 (1:0)
Góly:
32. a 46. Loftus-Cheek, 53. Leao

Benfica Lisabon - FC Toulouse 2:1 (0:0)
Góly:
68. a 90+8. Di Maria (oba z 11 m) - 76. Desler, ČK: 90+6. Mawissa Elebi (Toulouse) po druhej ŽK

Racing Lens - SC Freiburg 0:0

SC Braga - Karabach Agdam 2:4 (1:1)
Góly:
45. Banza, 90+1. Moutinho (z 11 m) - 54. a 69. Zoubir, 21. Jankovič (z 11 n), 65. Juninho

Slovan Bratislava sa predstavil na pôde Sturmu Gratz.
Tréner Weiss berie prehru na seba: TOTO povedal k synovej červenej karte! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});