Holandský reprezentant Promes: Odsúdili ho na 6 rokov za pašovanie kokaínu!

Hrozí mu pobyt za mrežami! Quincy Promes (32), 50-násobný futbalový reprezentant Holandska, bol v neprítomnosti odsúdený na 6 rokov väzenia ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hrozí mu pobyt za mrežami! Quincy Promes (32), 50-násobný futbalový reprezentant Holandska, bol v neprítomnosti odsúdený na 6 rokov väzenia za pašovanie kokaínu. Promes je momentálne hráčom Spartaka Moskva, s ktorým má zmluvu na tri roky. Z toho dôvodu sa procesu nezúčastnil.

FOTOGALÉRIA: Quincy Promes

Amsterdamský súd potvrdil, že sa v januári 2020 podieľal na pašovaní zhruba 1 350 kilogramov kokaínu cez prístav v Antverpách. Jeho bratranca odsúdili tiež na 6 rokov väzenia. Obžaloba žiadala až deväťročné tresty. Bývalý hráč Ajaxu Amsterdam či FC Sevilla sa doteraz k obvineniam nevyjadril.

Na základe zachytených šifrovaných správ súd uznal, že futbalista bol zapletený do pašovania. Išlo o dve zásielky kokaínu, ktoré prepašovali vo vreciach s morskou soľou na kontajnerovej lodi smerujúcej z Brazílie do Antverp.

Podľa slov obhajcov je Promes nevinný. Už vlani ho odsúdili na nepodmienečný trest za ublíženie na zdraví, no proti verdiktu sa odvolal.

Ilustračná foto.
Obrovské problémy bývalého reprezentanta: Pobodal bratranca a pašoval drogy! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});