O autonehode Kiptuma († 24) sa dozvedel z televízie: Otec spochybňuje príčinu smrti syna

Nielen atletický, ale aj celý športový svet zasiahla v nedeľu večer správa o smrti kenského držiteľa svetového rekordu v maratóne Kelvina ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/getty images, reprofoto/youtube

Nielen atletický, ale aj celý športový svet zasiahla v nedeľu večer správa o smrti kenského držiteľa svetového rekordu v maratóne Kelvina Kiptuma († 24). Pri autonehode s ním zahynul aj jeho tréner Gervais Hakizimana. Otec bežca Samson Cheruiyot žiada dôkladné vyšetrenie.

FOTOGALÉRIA: Kiptum

O tragickej smrti svojho syna sa dozvedel z televízie. Naposledy ho videl týždeň pred nehodou, keď mu hovoril, že sa zameriava na ďalšie prekonanie svetového rekordu. Podľa neho hľadali jeho syna pár dní pred smrťou štyria neznámi muži, ktorí sa mu odmietli identifikovať. Obrátil sa preto na políciu so žiadosťou, aby celý prípad prešetrila.

Slováka Tibora Sahajdu (vpravo) smrť Kevina Kiptoma zaskočila.
Najlepší slovenský maratónec Sahajda: Smrť maratónca Kiptuma († 24) ma zasiahla Zobraziť článok

„Prišli k nám domov štyria neznámi ľudia a hľadali ho. Požiadal som ich, aby mi prezradili svoju totožnosť, ale odmietli a odišli,“ povedal otec obete pre kenskú Citizen TV. Stále nie je jasné, ako je možné, že maratónsky bežec narazil do stromu, ktorý bol vzdialený 60 metrov od cesty.

Kenský bežec Kelvin Kiptum zahynul pri autonehode.
Obrovská tragédia: Zomrel držiteľ svetového rekordu († 24)! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});