Bronzový kapitán z Pekingu Hrivík: Reakcia na zmenu súperov!

Útočník Marek Hrivík ako kapitán priviedol slovenskú hokejovú reprezentáciu k zisku historického bronzu na olympiáde v Pekingu. Toto ...

Útočník Marek Hrivík ako kapitán priviedol slovenskú hokejovú reprezentáciu k zisku historického bronzu na olympiáde v Pekingu. Toto je jeho reakcia na zmenu súperov v slovenskej skupine v kvalifikácii na olympiádu v Turíne 2026.

Fotogaléria

Vedenie IIHF rozhodlo jasne a stopka pre Rusko a Bielorusku na medzinárodných hokejových podujatiach bude pokračovať aj v sezóne 2024-25. Toto rozhodnutie prinieslo zmenu v zložení kvalifikačnej skupiny Slovenska v boji o olympijskú miestenku v Miláne 2026. Slováci sa o postup na olympijský turnaj pobijú s Kazachstanom, Rakúskom a Maďarskom.

Predsedu parlamentu Petra Pellegriniho opäť trápi otázka účasti hráčov z KHL na MS.
Peter Pellegrini sa v ostrej výzve pustil do SZĽH: Na srdci mu ležia hráči z KHL! Zobraziť článok

Čo na zmenu zloženia kvalifikačnej skupiny hovorí útočník Marek Hrivík, ktorý ako kapitán doviedol slovenský tím k zisku historického bronzu na olympiáde v Pekingu? "Toto rozhodnutie musíme rešpektovať a v lete sa dobre pripraviť na týchto súperov, aby sme kvalifikáciu úspešne zvládli," reagoval pre Nový Čas. "Budeme hrať opäť doma, ako v roku 2021 a verím, že za pomoci fanúšikov opäť skupinu vyhráme a nebudeme chýbať na olympiáde v Taliansku," dodal útočník švédskeho Leksandu.

"Slovenská hokejová reprezentácia bude na domácom ľade pripravená zabojovať o postup na olympijské hry 2026 bez ohľadu na zloženie skupín záverečnej olympijskej kvalifikácie," vyjadril sa SZĽH.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk