Ruskí mladíci nezvládli prehru s Bielorusmi: Zneuctili turnaj v Minsku

Postarali sa o poriadny rozruch! A to aj napriek tomu, že ruskí hokejisti na veľkých hokejových podujatiach kvôli zákazu Medzinárodnej ...
  • Zdroj: Reprofoto/youtube

Postarali sa o poriadny rozruch! A to aj napriek tomu, že ruskí hokejisti na veľkých hokejových podujatiach kvôli zákazu Medzinárodnej hokejovej federácie nehrajú.

Hoci išlo iba o dorastencov ruskej hokejovej reprezentácie, škandál po poslednom zápase Pohára budúcnosti v Minsku si všimol celý svet.

Rusi podľahli Bielorusom 5:6 po predĺžení, hoci v stretnutí dokázali otočiť výsledok z 0:3 na 5:3. Po prehre s Bielorusmi si odmietli prevziať individuálne trofeje aj cenu za druhé miesto.

Predsedu parlamentu Petra Pellegriniho opäť trápi otázka účasti hráčov z KHL na MS.
Peter Pellegrini sa v ostrej výzve pustil do SZĽH: Na srdci mu ležia hráči z KHL! Zobraziť článok

Najskôr si mal Andrejanov, mimochodom nádej pre draft NHL 2025, prebrať cenu pre najlepšieho ruského hráča na turnaji. Akonáhle ju dostal, položil ju na ľad a odišiel späť na modrú čiaru k spoluhráčom. To isté zopakoval, keď ho vyhlásili za najlepšieho brankára. Vadim Dudorov zasa odmietol trofej pre najlepšieho útočníka.

Hokejisti Spišskej Novej Vsi ťahajú doma obdivuhodnú sériu.
Škandál u Spišiakov: Nová hviezdna posila odchádza už po týždni, dôvod vás šokuje! Zobraziť článok

Vrcholom bolo, keď kapitán zbornej Jegor Surin odhodil striebornú tácku pre druhý najlepší tím turnaja. Ruskí dorastenci sú presvedčení, že v predĺžení rozhodca neodpískal bieloruský faul a ich tím tak prišiel o možnosť presilovky. Ruské médiá zhodnotili správanie sa dorastencov za vrcholne neslušné.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});