Rusi spoliehajú aj na Slovákov: Veríme v zmenu, stoja pri nás!

Z Ruska prichádzajú zaujímavé reakcie na rozhodnutie IIHF. Veria, že budúci rok strešný orgán medzinárodného hokeja svoj verdikt prehodnotí, ...

Z Ruska prichádzajú zaujímavé reakcie na rozhodnutie IIHF. Veria, že budúci rok strešný orgán medzinárodného hokeja svoj verdikt prehodnotí, spoliehajú sa aj na podporu zo Slovenska.

Fotogaléria

Vedenie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) rozhodlo o predĺžení zákazu účasti Ruska a Bieloruska na medzinárodných turnajoch. Tieto dve krajiny sa nemôžu zúčastniť podujatí na medzinárodnej úrovni ani v sezóne 2024-25. To znamená, že Bielorusko nemôže štartovať v olympijskej kvalifikácii a oba tímy budú absentovať aj na majstrovstvách sveta vo Švédsku a Dánsku v roku 2025.

Sprava tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay a jeho zverenci Oliver Okuliar, Matej Kašlík a Andrej Kudrna počas tréningu na reprezentačnom zraze v Bratislave.
Slováci v kvalifikácii s novými súpermi, všetko ale môže byť ešte úplne inak Zobraziť článok

"Rada IIHF preskúmala aktuálne bezpečnostné riziká spojené s opätovným začlenením ruských a bieloruských národných a klubových tímov do súťaží IIHF. Na základe dôkladnej analýzy Rada IIHF dospela k záveru, že opätovné začlenenie ruských a bieloruských tímov do súťaží IIHF zatiaľ nie je bezpečné. Rusko a Bielorusko sa preto nezúčastnia na turnajoch IIHF v sezóne 2024/2025," uviedol strešný orgán medzinárodného hokeja v oficiálnom stanovisku.

Stále však nepadlo rozhodnutie o tom, či sa Rusko bude môcť zúčastniť olympijských hier v Miláne 2026. Rozhodnúť sa o tom musí najneskôr do mája 2025. V Rusku veria, že situácia sa zvráti v ich prospech a pod piatimi olympijskými kruhmi sa "zborná" predstaví. Spoliehajú sa aj na podporu z iných krajín, napríklad Slovenska. Množstvo našich hráčov pôsobí v KHL a vedenie nášho hokeja stále otáľa s rozhodnutím ohľadom pôsobenia týchto hokejistov v národnom tíme.

Šimon Nemec sa nebojí zastať svojich spoluhráčov.
Nemec ohúril NHL: Siahal na gól roku, famózny prienik celým klziskom! Zobraziť článok

"Dúfajme, že o rok sa situácia zmení, IIHF urobí iné rozhodnutie a otvorí nám cestu na olympiádu. Medzitým musíme pozdvihnúť hlas na našu vlastnú obranu a začať pripravovať pôdu na pozitívne rozhodnutie. Na Slovensku sa nedávno postavili na našu stranu na najvyššej úrovni a vyslovili sa za návrat Ruska na medzinárodné turnaje. V Severnej Amerike už začali diskutovať o tom, že bez Ruska by to bola zlá olympiáda. Čím viac takýchto hlasov bude, tým lepšie," píše ruská novinárka Jana Kuznecovová na stránkach portálu Championat.ru.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});