Lukáč nakladá slovenskému hokeju: TOTO je nepochopiteľné!

Legendárny československý reprezentant a dvojnásobný majster sveta Vincent Lukáč, ktorý čoskoro oslávi jubilejné 70. narodeniny, nakladá ...
  • Zdroj: instagram @citronada.show

Legendárny československý reprezentant a dvojnásobný majster sveta Vincent Lukáč, ktorý čoskoro oslávi jubilejné 70. narodeniny, nakladá slovenskému hokeju ako nikdy.

FOTOGALÉRIA: Vinco Lukáč

Legendárny československý reprezentačný útočník Vincent Lukáč oslávi už čoskoro jubilejné 70. narodeniny a pri tejto príležitosti si ho v Košiciach aj uctili spomienkovým dresom v rámci akcie Zápas legiend 2024. Lukáč sa aj predstavil v súťaži zručností, keď spoločne s Ladislavom Nagyom strieľal zo strechy štadióna do bránky. Ukázal, že aj napriek blížiacej sa sedemdesiatke to má stále v rukách!

Nedávno bol Lukáč hosťom v šou Boris a Brambor s Mariánom Gáboríkom a Borisom Valábikom, kde tradične ostro kritizoval slovenský hokej. "Dnes je veľmi jednoduché dostať sa do reprezentácie. Teraz to stále skúšajú s novými hráčmi a keď to nevyjde, tak sa vyhovárame, že sme mali mladých nováčikov. Kedysi bolo naozaj náročné dostať sa do nominácie," hovoril o súčasnej slovenskej reprezentácii.

Na snímke hráči po skončení hokejovej exhibície All Star Legendy 2024.
Košická hala privítala legendy: Veľkolepý súboj zvládol lepšie západ! Zobraziť článok

"Keď ma nevybrali, tak som doma plakal. Stále vravím, že reprezentáciu si musíte právom zaslúžiť. Dnes sa to tam stále mení. Pozrite, ja som hokejista a neviem mená našich hráčov. Je to pre mňa nepochopiteľné. Ja som nepočul za 15 rokov žiadnu kritiku na našich športovcov a popravde tomu nerozumiem. Po dlhej dobe však máme silnejšiu generáciu a budeme mať šancu na nadchádzajúcom svetovom šampionáte v Česku," dodal s dávkou optimizmu.

Nepáčia sa mu ani pomery v slovenskej extralige, napriek tomu, že sa klubom z východu darí. Podľa názoru Lukáča hrá v našej najvyššej súťaži priveľa legionárov, čo uberá priestor pre mladých slovenských hráčov. "Tabuľke síce vládnu tímy z východu, ale vo všetkých hviezdia predovšetkým zahraniční hráči. Kde sú naši hráči, ktorých vychovávame od mala? Kde majú hrať, keď sú slovenské mužstvá plné legionárov? Neviem pre koho teda vychovávame našich hokejistov," kritizoval Lukáč.

"Keby mi niekto povie, že Košice budú hrať s Humenným, tak mu poviem, že sa zbláznil. Liga plná cudzincov znižuje výkonnostný rozdiel. Ďalšia vec je, že nespoznávam Slovan. Ľutujem fanúšikov v Bratislave, že sa musia chodiť pozerať na taký hokej," rypol si do belasých, ktorým sa v tejto sezóne absolútne nedarí, hoci od príchodu trénera Petra Oremusa nastalo isté zlepšenie.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});