Slafkovský opäť ukázal svoje kvality, ťahá famóznu sériu: Fehérváry dosiahol sezónne maximum

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (19) bodoval v piatom zápase zámorskej NHL za sebou. Jeho asistencia však Montrealu nestačila a ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (19) bodoval v piatom zápase zámorskej NHL za sebou. Jeho asistencia však Montrealu nestačila a Canadiens prehrali v nedeľu so St. Louis vysoko 2:7.

Devätnásťročný útočník odohral 20:03 min a zaznamenal jeden plusový bod. Slafkovský nazbieral za uplynulých 10 duelov rovnaký počet bodov (6+4). Jeho krajan Martin Fehérváry odohral za Washington 24:20 min, čo je jeho nové maximum v prebiehajúcom ročníku. Capitals prehrali s Vancouverom 2:3 po predĺžení.

Slafkovský opäť nastúpil na krídle elitného útoku "Habs" po boku kapitána Nicka Suzukiho a Colea Caufielda. Viac ako 6 minút strávil na ľade v presilovkách. Veľkú časť z toho pri päťminútovej početnej výhode v prvej tretine, no gól v nej nepadol. Päť sekúnd po konci presilovky však Slafkovský vydarenou krížnou prihrávkou našiel nekrytého Suzukiho a ten znížil na 1:2.

Montreal mal však počas celého duelu značné problémy s kombináciou a plynulým prechodom do útočnej fázy. V drese Blues sa blysol piatimi asistenciami americký obranca Torey Krug, ďalším hrdinom hostí bol center prvého útoku Robert Thomas, ktorý strelil gól a pridal tri asistencie. Slafkovský bol po Suzukim najvyťažovanejší útočník Canadiens. Hráči St. Louis zvíťazili na ľade súpera piatykrát v sérii a v tabuľke Západnej konferencie im patrí ôsma priečka, Montreal je vo Východnej konferencii trinásty.

Ani Fehérváry sa netešil z víťazstva svojho tímu, o triumfe Vancouveru na ľade Washingtonu rozhodol päť sekúnd pred koncom predĺženia J.T. Miller. Fehérváry strávil na ľade 24:20 min, čo je najviac v doterajšom priebehu sezóny. Bol druhý najvyťažovanejší obranca Capitals po Johnovi Carlsonovi, ktorý odohral až 31 minút. Fehérváry zaznamenal jeden mínusový bod, na bránku súpera vyslal jednu strelu a pripísal si aj tri bodyčeky.

NHL - výsledok:

Montreal - St. Louis 2:7

Góly: 11. Suzuki (Slafkovský, Matheson), 44. Savard (Struble) – 1. Toropčenko (Sundqvist, Krug), 6. B. Schenn (Parayko, Kapanen), 16. Kyrou (Thomas, Krug), 38. N. Walker (B. Schenn, Krug), 41. Thomas (Leddy, Neighbours), 48. Neighbours (Thomas, Krug), 56. Kyrou

Washington - Vancouver 2:3 pp

Góly: 2. Dowd (Aube-Kubel, Sandin), 28. Ovečkin (D. Strome, Oshie) – 12. Garland (Juulsen), 29. Höglander (E. Pettersson, Q. Hughes), 65. J. Miller

Juraj Slafkovský oslavuje gól so spoluhráčmi.
Čo stojí za premenou Slafkovského? Odhalená tajná zbraň, chváli ho aj kapitán Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk