Košická hala privítala legendy: Veľkolepý súboj zvládol lepšie západ!

Člen Siene slávy slovenského hokeja Vincent Lukáč symbolickým buly odštartoval nedeľňajší exhibičný zápas medzi Tímami východu a západu ...
  • Zdroj: TASR/František Iván

Člen Siene slávy slovenského hokeja Vincent Lukáč symbolickým buly odštartoval nedeľňajší exhibičný zápas medzi Tímami východu a západu v košickej Steel aréne.

FOTOGALÉRIA: All Star Legendy 2024

V stretnutí, ktoré vzniklo z projektu Richarda Lintnera Citronáda, sa z triumfu tešili hráči Tímu západu (16:10), ktorí dominovali predovšetkým v súťažiach zručností. V nich dosiahli skóre 14:3, v samotnej hre triumfoval východ 7:2. Najužitočnejším hráčom zápasu sa stal Žigmund Pálffy.

Zápas sa hral na tri desaťminútové tretiny vo formáte štyroch proti štyrom. Vincent Lukáč, ktorý onedlho oslávi 70-tku, sa tešil z pozvania od Richarda Lintnera. "Je skvelé, keď si legenda váži legendu. Ja som tak nastavený, že kto si váži mňa, toho si ja vážim dvakrát. Títo chlapci boli výnimočná generácia a ja im gratulujem k ich úspechom. Teším sa, že som ich znovu stretol," uviedol Lukáč.

Vyše sedemtisíc divákov držalo palce Tímu východu, no potleskom odmenilo aj viaceré vydarené akcie či zručnosti hráčov západu. Kapitán "domáceho" výberu Ladislav Nagy zožal veľký potlesk viackrát, podarilo sa mu aj skórovať v streľbe z bufetu: "Nevyšli nám tie súťaže, v tom boli oni (hráči západu) lepší. Počas samotnej hry štyroch proti štyrom sme zvíťazili. Ale napokon sme prehrali, také boli pravidlá. Mali by sme asi zapracovať na tých zručnostiach."

V pozícii jedného z trénerov viedol Tím západu Marián Gáborík. Zapojil sa aj do súťaží zručností, keď sa v pozícii "obete" zúčastnil na disciplíne Dunk tank: "Bol to zvláštny pocit, pretože som nevedel, kedy to príde. Chalanom sa najskôr nedarilo, no potom to Arne (Kroták) trafil. Voda bola, našťastie, teplá, takže to bolo v pohode. Neviem, ako by sa to skončilo, ak by sa počítali góly z hry, ale keďže sa skóre sčítavalo aj so súťažami zručností, tak sme víťazi. Ale na koniec je jedno, kto zvíťazil. Rišo (Lintner) to výborne zorganizoval, štadión bol takmer vypredaný."

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk